четвртак, 1. мај 2014.

2857.
ТАВАРИШИ
ИЗ ЕСДЕЕСА

У четвероуганом телефонском разговору, ми бивши комунисти и социјалисти, честитали смо један другом Први Мај, Међународни Празник Рада.
Међународни не укључује и Наш Народ.
Кажем друговима Мало нас је остало. Али дружина је пробрана. Мада нас је пробрало вријеме, разбијачи сретних земаља, ратови, ратни профитери. И Збигњев. Маму Му Јебем. На лопати Алије Сиротановића.
Међународни Финансијаши су учинили све да униште Рад, његову вриједност и његову цијену. Све је постало важније од Рада. Само још у неким земљама, као што је Кина, Рад је изнимно велике вриједности. Али. То је само зато што ту земљу није попишао Збигњев.
Данас је дошло вријеме да се потцјењује и унижава Човјек.
А најбоље се понижава ако понизиш његов Рад.
Ако му одузмеш Рад.
Рад је начин опстанка људске врсте, начин њене креативности, начин њеног појединачног и заједничког задовољства, начин живота природе.
Рад није право. Пизда Вам Матерна.
У Републици Српској, и диљем бивше СФРЈ, нема више Рада.
Постоје само Избори, Интеграције и Реформе.
Отишли Другови, дошли Дугови.
Данас Српска Демократска Странка честита Први мај. Та историјска троскарска булумента која је дошла и пред собом порушила све, од споменика народним херојима до социјалистичких предузећа у које је довела кордоне својих пљачкашких директора.
Без стида и срама је објавила: СДС се залаже за темељне вриједности радничких права које морају бити основ сваке одговорне власти Републике Српске.
Понижавајуће је да Есдеес штити раднике.
али то није све што ће радници, на просторима бивше СФРЈ, дочекати.