петак, 4. април 2014.

445.124 посјете
2.790. пост
ПРОБОСАНСКИ
ЕСДЕЕС
ОДЕ У ЕВРОПУ.
ШТА ЋЕ БИТИ С НАМА,
ЈАДНА МАЈКО.

Данас је историјски дан. Као онај кад је потписиван Бриселски споразум. Спаоразум.
Есдеес, најновија Пробосанска Српска Странка, Педепе, Есдеа и Један и по Хадезе потписују, у Сарају, јађеће, Декларацију о европским вриједностима. Крв Ти Јебем.
Да не би био чисти ЕПП, биће неко из ЕПП. Европске Народне Странке. То све организује Конрад Аденауер, исто Фондација.
Посљедњи пут кад су коло играли Народњаци, СДССДАХДЗ, били смо сатјерани у 3ПМ.
Али. Није мајка клела Народњаке што су нас отјерали у 3 Пизде Матерне већ што су нас они и извлачили отален.
Кад Фондације воде овдашње Партије и Партијске Лоле у коло, велико се сраније спрема.
Када је, ономад, ФЕС, Фридрих Еберт Штифтунг, водио активности да Есенесде уведе у сарадњу са Есдепе, па да ми са тим дугокапуташима, торбашима и унитарашима, будемо Пробосанска Европска Политичка Снага, није баш лако било досјетити се да је све замка.
Тек када је Есенесде заинсистирао на Дејтонском споразуму, на правима Републике Српске, на Праву Референдума, на повратку надлежности, ФЕС и ментори су схватили да од посла нема ништа.
Зато је Есенесде и избачен из Социјалистичке Интернационале.
Онда смо приминијенили прагматску формулу. Сарађуј с њима, и са другима, у Сарајеву, ако Република Српска има користи. Као у случају Електропреноса. Брена је Брена али четрдесет пет милиона је четрдесет пет милиона.
Ови, јадници, Пробосански Декларацијаши, истичу да је ово важан корак да уђу у ту ЕПП.
Историја се понаваља, све дотле док се све у балегу не уваља.
Србијански Есенесијанци су такође постали чланови ЕПП Братства.
Велики Кројачи Европе и Унатоутјеривачи су схватили, на србијанском примјеру, да је можда боље искористити оне на које је већ натоварена колективна кривица.
Њихов комплекс кривице, Есдеесов, комбинован са пријетњама и уцјенама, чини од њих кооперативне клечеће сараднике. При чему нисам рекао да ли ће им се прићи сприједа или страга.
А њихова глад за влашћу и пљачком велика је и ненадмашна. То се већ показало.
Јер. Пробосански Есдеес је имао стопут већу моћ, стопут веће паре и стопут већу подршку у односу на Есенесде. Па шта је урадио, шта је оставио. Који аутопут. Осим мјерења кота пруге за Бијељину. На чему је неко узео лову, јакако.
Сада се историја са Есдеесом може само поновити.
Али. Странци Усранци ће њима, за свој унитаристички циљ, дозволити да тргују и српским унутрашњим органима, ако буде затребало. Као што је затребало на Косову.
Ја, пак, могу, и једним и другим и трећим, одвојити неке своје спољне органе. Не баш за трговину. Тек зарад неких мањих а дубљих употребних циљева.