петак, 11. април 2014.

2804.
ЗЕЈБЕКЧИ
РАСПОЛОЖЕН
ЗАЈЕБАЧКИ.
БОСНА ИМ ЈЕ
22 ПРЕМИЈЕРА ДАЛА,
ПОЛА ДЕМОКРАТА,
ПОЛА РАДИКАЛА.

Министар економије Турске, Зејбекчи, гостовао на Филозофском факултету у Сарајеву. И филозофирао.
Отоманска Империја је била и Босанска Држава.
Босна је двадесет два велика везира дала. Пола Срба, пола муслимана. Хрвата није било јер нису имали Трећи Ентитет.
ЈестК.
Босна није ништа дала. Све су јој Турци узели. Дјецу су сепетарили, тамо им испирали мозгиће и правили од њих монструме користећи стару људску слабост да се буде већи католик од Папе, нарочито кад те гони нагон за самоодржањем.
Министар Зајебачки настоји да продуби дубину коју је трасирао Мали Бркати Давутоглу и да да велику важност Босни као турској провинцији.
Долазак званичника Турске у ту Босну Усрану, на тај начин, и причање таквих понижавајућих историјштина, могу успоредити са претпостављеном сценом Хитлеровог доласка у Јасеновац и одражавањем једног хајлговора у коме би он рекао да је Јасеновац велике жртве дао за Трећи Рајх.
Али могу и да прихватим такву будалаштину, иако је потпуно изван било каквог здравог цивилизацијског, културолошког и учтивог спектра, ако Турчин Министар Зајебачки каже колико је одвежено у сепетима малих муслимана, од тих двадесет два велика везира. Које он назива Премијерима.
Каквигод су робови, ономад, ишли на Босфор, сада још веће будале долазе са Босфора.
Стварање Босанске Отоманске Јазбине, коју у невјероватно искреном петингу практикују Турци и Сарајевски Босанци, обликовање је Црних Лица за бијело беспуће. Окивање је једног напаћеног и историјски залуталог народа у окове којих се немогуће ослободити јер су вјештачки, ванвремени и невидљиви.
Пар Наслова Достојевског, из разних области, вјерских, политички и културњачких, ради лијечења својих комплекса разбусољеног идентитета, прихватају игру Турске која оваквом политиком лијечи, опет, комплеске својих лидерчића убијеђених у надпепелско уздигнуће из смрада и разграда Анадолије и других провинција назатка, деструкције и недемократије.
Долазити у Европу и срати о 22 Премијера, могуће је само са несанираног буњишта једне дивље депоније пет и по вијекова дугог сабљарења, крваввлука и поробљавања.