понедељак, 7. април 2014.

2795.
УНИТАРНИ ИНЦКО
У НЕУТРАЛНИМ
НЕЗАВИСНИМ
НОВИНАМА

Ма. Каквим Неутралним. Та фаза је завршена. Независне постају отворено Унитарне.
Настрану то што Компанија која је од Српске, приватизацијом, добила царство не треба да буде опредијељена према другим путоказима и да се према путоказу Републике Српске понаша као према Зјакоказу.
Данас је објављен текст Валентина Инцка који ме је вратио у доба Извршног Комитета Централног Комитета Савеза Комуниста Босне и Херцеговине, прије и за вријеме Николе Стојановића.
Такав скуп бирократизованих фразетина нисмо могли да напишемо, заједно, као комунистички новинари, почивши Младен Шипка, почивши Смиљко Шагољ, Недим Лончаревић, Ненад Пејић и ја.
Ну. Текст Инцка Пицка, Пицко му је класификовани назив за потребе одржавања ПИЦ-а, није наиван како би се могло закључути по гланцкурцфразетинама.
Међу којима је
·         Ми из међународне заједнице (СТЖЈ) разумијемо шта грађани ове земље имају да кажу
·         Чујемо глас демонстраната који су изашли на мирне демонстрације
·         Та чињеница не може бити предмет историјске расправе
·         Трудите се и даље да се ваш глас чује на миран и плодоносан начин
Али. Да не будем баш наиван, ово је отворен позив на демонстрације. Које су увијек мирне и достојанствене, нарочито ако су на улицама.
Текст, који је објављен у Независним а, ради варке, и у Авазу, у Ослобођењу није, али тамо је Неки Курац, исто унитаристички, Басуенер, чисти је унитаристички анексиони документ уперен против Српске, Додика и Есенесде. Иако Додик нигдје није поменут, означен је у Инцковом тексту најмање 16, шеснаест, пута.
Четири године траје хаос и уништавање свега у Федерацији. Па Инцко никоме никада не написа писмо и никога не помену.
Чему сада толика брига око Додика, Српске, Референдума и страха којег, по Инцку, шири Додик причама о отцјепљењу.
Ево чему
·         Ово је неоспоран знак да је Међународна заједница, онај дио који је сврстан иза Ми из међународне заједнице, устала против Додика и против политике Српске. То се знало. Сада је само Инцко пустио димни сигнал.
·         Инцков текст је наставак Пробосанске Декларације Народњака. И њихов политички трајекторинг.
·         Инцков текст је њемачком Енигмом шифрована порука Пробосанском Пробосићу и другим српским босаснким лидерчићима о томе шта смију а шта не смију говорити до избора и у кампањи.
·         Инцков текст утјерује страх у кости Србима и Српској. Његове ријечи о томе да се уставом БиХ не дозвољава отцјепљење ниједном ентитету казаматска су исламска пријетња Србима. Остаћете овдје и иструнути на дну Куле Цјеловитости и Недодорљивости.
·         Инцков текст копија је и сублимација онога што причају Босић, Иванић и Чавић.
·         Инцков текст Декларација је о трајној Анексији Босне и Херцеговине од стране невидљиве Аустроугарске монархије, од стране Збигњева, и порука је и Русији, какву даје и онај Курац из Ослобођења.
·         Инцков текст, не нужно коначно, порука је да ће Ми из међународне заједнице, и послије избора, користити Улицу као доказ како они боље разумију Грађане, и Бираче, од оних које су Г&Б бирали на и зборима. И од самих Грађана и Бирача.
Кримски Страх велики је у Држави Босни и Херцеговини и Српској.
Стога Инцко и отворено пријети. Подузећемо потребне кораке, Ми као Међузај, како би смо и даље гарантовали суверенитет и територијални интеритет ове земље.
То гарантовање СИТИ било је и за вријеме Отоманске империје. Било је и за вријеме Аустроугарске Анексије. Било је и за вријеме СФРЈ. Сад је Гарантни Лист у рукама ОХР империје.
Видјећемо шта ће се прије подерати. Или БиХиС или Гарантни Лист.
Требало би и Плицко, Плитки Инцко, да има на уму да се ствари полако отимају контроли. Одавно сам прогнозирао да ће овај вијек бити Вијек Државнација. Нација и Држава. Ликовање након пада Берлинског Зида није имало много везе са реалношћу. Покушај да се распад Совјетског Савеза и Варшавског Пакта искористи за униполарну доминацију у свијету био је катастрофална грешка.
Нема силе која ће спријечити распаде. И претворити их у пораз оних који су их, својевремено, инциирали и потицали. И проглашавали својим великим успјесима.