среда, 29. јануар 2014.

2631.
ПРИЈЕ НЕГО ТИ
НЕКО КАЖЕ РЕФОРМА,
ПРИМИЈЕТИЋЕШ ДА ТИ
ПРИЛАЗИ ОТПОЗАДИ

Саша Радуловић, бивши министар привреде, уоставциналазећи, изјавио да Нема воље за Реформе. У Србији. Претходно је рекао да Вучић кочи Реформе. Препретходно је дао један краћи елаборат о томе шта све трева урадити у Србији и њеној економији. Што је наишло на опште одобравање јавности и у региону. А што говори о томе колико је Радуловић, у сарадњи са јавношћу у региону, наивни писац и читалац Веселе Свеске.
Не знам иза које школе је Саша Радуловић играо кликера.
Али. Морам да му кажем да Србија још ништа није доживјела, шта је све чека. Дати Косово је само уводна попевка за камерни оркестар и скрпљени хор.
Кад јој све узму, све разоре и све дерегулишу, онда ће и Радуле да схвати.
Инсистирање, кобива, на 24 приватизације из Брисела, није жеља Брисела да се Србија поправи и реформише. Већ жеља да се разгради. Јасно је да су Ишковићи опљачкали Србију. Али таквих има за неколико стотина хиљада слова ћириличне и грчке азбуке. А не само Делта. Али шта Србија може сада да уради. Може да их редом хапси. И треба. Али. Ко ће онда да има леба.
Ствари су давно засејане да би се сада искорениле апсом и реформама.
И у Политици постоје такозвани Приноси. Само што их некад одђе више него што засејеш. А некад никад не дођу.
Да би било ко имао Реформе, мора, најприје, да има Циљеве. Нико није примијетио да ни Брисел, ни овдашњи мулци, као што је Охаер и Међународна заједница, Нато, Власт у Србији, у Хрватској, Власт на Умиљатој Миљацки, нико, дакле, никад не говори о циљевима. Говори, и ради, само о девастирањима. Дај Косово. Укини Републику Српску. Дај Српску Полицију. Не Ћирилицу.
И све се то подводи под Реформе.
Реформисала се Хрватска. Баш онако како је Брисел хтио.
Па. Сада Милановић извикује да Хрватска мора да буде Равноправна Чланица. А реформисала се. До Ћирилице.
НДД, Нација Држава Друштво, који нема Циљеве, нема ни Реформе.
И, пошто је, очигледно, тај трилинг, НДД, неспособан за Циљеве, треба, најчешће, бјежати од Туђих Реформи као ђаво од крста. А редовно ходати узазид.