уторак, 7. јануар 2014.

2587.
ЕВРОПСКА УНИЈА
ИМА ПОНИЖАВАЈУЋУ
ПРИСТУПНУ
ИНИЦИЈАЦИЈУ
ИЗ СРЕДЊЕГ ВИЈЕКА

То што им траже да изруче Перковића јесте примјена европског законодавства. Мада је непријатно по младу Неовисну Државу. И лакопроводиво је. Кад нема СФРЈ да од Меркелове затражи изручење оних који су њемачки државаљани а упетљани су у противправну сецесију и међународна признања што је довело до крвавих ратова.
Ну. Цијели пут приступа било које земље Европској Унији понижавајући је. И Хрватска је небројено пута била понижена. Само су медији заобишли много тога.
Лицитирање са увођењем виза и неувођењем виза Србији, у чему се утркују словеначки европски аматерски парламентарци, Тања Фајон и Садна Кацин, такође је чин понижавања. Фајон чак говори у име неких земаља које би могле затражити увођење виза Србији. Тиме се установљује институција портпарола за цијелу једну земљу.
Понижење доживљава чак и једна митска творевина, Насеобина БиХ. Најактуелнији је случај Сејдић Финци.
Бугарска и Румунија су тек недавно добиле право да њихови држављани могу да раде гдјегод хоће у ЕУ. То је та слобода кретања и слободно тржиште радне снаге. Са одложеним паљењем.
Хрватска ће ту привилегију причекати неколико година. Најприје, Домољуби ће да гладују, и не раде, у Домовини, па ће онда добити право да иду у ЕУ да раде за месни нарезак дневно.
Велико је питање шта све још чека Србију на том Путу Приступа. Косово више не узимам као озбиљно понижење и проблем Србије а ни политичара. Пошто је Вучић провеслао слалом тако да се Дачић бавио Косовом, и пошто ће ванредни избори друкчије пресложити сцену, практично нико неће имати штете од Косова. Осим Дачића.
Цијели итинераријум, обред и списак змијских кожица, пилећих ногица, вепрове длаке и мишије крви, потребан до прага ЕУ, понижавајућа је средњевјековна иницијација након које не слиједи чак нити јевтина награда из Ђуро Кинез Шопа.
Однос према Бугарској и Румунији, кроз све ове године, показује да су то за ЕУ само територије испоручене Нато Пакту. Случај Србије је занимљивији. Испорука се тражила унапријед. Косово. Хрватска је такође испоручена.

Срећа па ће се Насеобина распасти. Неће бити ничега за испоруку.