понедељак, 6. јануар 2014.

2583.
БАБЕ ВРАЧАРЕ
НАД БОСНОМ,
ПИР ДЕСНИЦЕ
НАД СРПСКОМ

Прошле године, која је била из категорије тринаестица, у сазвјежђу Велико Сраније, сваких шездесетдва дана појављивала се теза како Америка преузима водећу улогу у БиХ. Сваких тридесетшест дана неко је из Сарајева, уз помоћ домаћих издајника, предвиђао пад Режима Милорада Додика. И Лично. Нешто су рјеђе Синови Босне гинули у Сирији, али то је поуздан знак да је Радикални Ислам овдје узео маха и да уз њега иду и паре. Досад смо, на тим просторима бивше сфрј, углавном будаласали бесплатно. Занимљиво. Срби су из рата изнијели талент за пљачкање драгуљарница по свијету а муслимани свијест да није ништа погинути у Сирији.
Сваког седмог часа, прошле године, у БиХ, рачунајући њен дистрикт брисел, неко је поменуо Сједић Финци. Показало се да је то немогућа мисија. Отпирлике као крмку објаснити да мало прежива.
У српској, од тих фреквентних, понављајућих, догађаја, битно је још удруживање опозиције. Сваких седамдесетдва часа неко из тог отпада је дао изјаву како су се усагласили. Да иду на изборе 2014. Да по двојица пишају у један писаор јер их је пуно. Да не постоји екстерна опасност по Републику Српску.
Дакле. У том хаосу, веома је тешко открити ко је Бжежински за БиХ. И да ли има Десет Путоказа. Као што их је имао стварни Бжежински за сфрј.
Ако је слутити по примању Мрског Караџићевог Есдееса у конзорцијум Народних Странака Европе, мада би сам Есдеес више волио да је у Конзорцијуму код Станковића, НСЗ, Немојмо Се Зајебавати, за Републику Српску ће се ићи на Србијански Рецопис.
С мало Европе замиришеш Дешњаке, забраниш им да једу бијели лук и сланину, и да се трљају по чупавим прсима, моји извори блиски ноздравама, кажу да су и косу мазали бијелим луком, умјесто гела, прогласиш их европским народњачким достигнућем, кажеш им да су Десничари, а они се мало усправе, мирољубно наконстријеше и испрсе, па им три милиона пута поновиш да је компромис срце демокрартије и да је скидање гаћа, у ствари, скидање седам велова, и, пошто су локални робови, пушачи и пушачице, све прогласили криминалцима и лоповима, обезбиједиш да народ гласа за Дешњаке.
Овдје нема потребе да објашњавам да те деснице и љевице више не постоје, да је крај идеологија, да је идеологија неупотребљива као страначко везиво и генератор. Сада је то интерес и болест владања. Тако су Радикали из своје идеологије ушли у Напредну идеологију да би сада преузели идеологију љевице Тадићевих Демоката. Али, свједено, немојте ми ријечи вагати прецизним значењским вагама.
У Републици Српској се, дакле, игра на ту мрачну десницу која ће се европеизовати.
Како се у Републици Српској европеизује десница.
Тако што ће дати Косово.
Нећемо сто пута откривати исту ствар.
Морам Невидљивом Бжежинском да предочим. Тај трилинг од којег се очекује да сруши СНСД, није до краја квалификован и специјализован. Вама требају Бранковићи. Не требају вам генијалци. Ту смо се разумјели. Школу Бранковића на Косову завршили су Чавић јер је у Сребреници био Бранковић. Иванић је био Бранковић у Порезима. Дао је турцима половину, мада нису толико тражили.
Имаћете мало проблема са Младеном Босићем. Он се није исказао као Бранковић а мало му је понижавајуће да буде Бранковић међу двојицом аматера. Од којих је један његова и грудобоља и крстобоља.
Када би Босић, тврдом ти вјером, Невидљиви Бжежински, јамчим, могао имати моћ Вучића, у овдашњим размјерима, да му не требају друга два Бранковића, прихватио би одмах. Брена је Брена, ал двапут је двапут.
Он, Босић, зна да му је ово посљедња Брена за издају.
Више је неће имати. Јер. Удружен са Бранковић, комада олињала два, и након своје промоције у тај трилинг, не може више никад рачунати ни на какву политичку подршку и позорницу. Отићи ће и из странке и из политике. Која и није његово талентовано мјесто.
Без обзира на све, то ће бити други колосијек према Сарајеву.
А тамо, НН Бжежински спрема десницу Фахро и Есдеа. Јер је процијенио да је Есдепеу немогуће наполагати. А хоће да има јасле ђегод оће.

Кад се те народне странке удруже. Сејдић и Финци ће да се упишају од среће.