петак, 13. децембар 2013.

2530.
ТИ МЕНИ ИНВАЛИДЕ,
ЈА ТЕБИ ПЕНЗИОНЕРУ
 

Копулација у инвалидском пензионисању, коју народ, неуко, назива корупцијом, почела је још за вријеме Самоуправног Самоуправљања. Треба погледати какву су имовину имале тадашње Мудоње тог процеса, и шта су оставили насљедницима. Само што је Друг Тито изградио државу која је то могла да поднесе.
Након рата, што пропусти Старина Новаче то настави Дели Радивоје. И прошири на ратне инвалиднине. Људи су пуни инвалидских гелера. Као да је свако, у позадини, и у фабрикама, на радној обавези, ко је јео грах, прдио гелере и рањавао све око себе.
Сада је то тешко отклоњиво.
Али. Морају се пресијецати нови процеси.
Најбољи резултати постижу се тако што ухапсиш директора Клинично-болничког центра. А помогло би и кад би се ухапсио декан медицинског факултета. И ректор. Двије-три дактилографкиње, зар то још постоји, дођу као салата.
Мора се тој извантјелесној инвалидизацији приступити системски, аналитично и цјелокупно.
Нико не реагује на чињенице које износи директор Фонда ПИО а које кажу да је на територији подружнице Требиње сваки четврти пензионер инвалид. Доље, изгледа, постоје само запослени у Хету и инвалиди.
Како инвалидска пензија не западе Вучуревића, СМЈ.
Могао бих сада да теоретишем да је то због тешког рада. Здробило их. Уинвалидило. Оне који су радили. А они други обољели од стењања. Добили киле.
Биће да је одгонетка у даљини Државе и Власти. Што си даље од њих, туга и чежња те изједа и неминовно постајеш инвалид.
Држава и Власт морају да се протегну до свих својих лопова. Томан.
Иначе ће Требињски Будалаш, поред химне, грба и заставе, да оснује и свој ПИО. Љекара за инвалиде већ има.