недеља, 8. децембар 2013.

2522.
ДИРЕКТАН
ПРЕНОС ИЗ СКУПШТИНЕ
-          ЛАПИДАРИЈУМ
СРПСКИХ ЕСДЕЕСОВИХ
БУДАЛАША
 

Кад сам био млађан министар ја, срећом, нисам био Динкић, предлагао сам да се укину директни преноси сједница народне скупштине. Мислио сам да је то изљев примитивизма Србљака, Срба чупавих прса намазаних сланином и бијелим луком, који изазива исте такве примитивизме муслимана посланика. А и позицију не може да остави неутралном и уравнотеженом. Сматрао сам, као исконски демократ испод Требаве, да је Демократија озбиљан посао а не увлачење под сукњу теткама, стринама и јетрвама и понашање по њиховом прекотарабњачком обичају.
Дабоме. Да нисам био уважен. Ни од њихових ни од наших.
Пошто је сада Демократија одлакавила тамо гдје треба, пошто је Власт јака а Отпозиција шуваљива, вријеме је да се забораве директни преноси и шири изувјештаји сједница Народне скупштине. Па, Отпозиција, када побиједи нека преноси, заноси, и подноси колико хоће.
Само да се покаже шта је власт.
И да Отпозиција не чупа микрофоне. Већ да крене, мало, да чупа косе, да чупа нешто из главе, нешто што би могло личити на Политички Програм. А не да директне преносе и онај кокошињчић за изјаве, у паузама и послије сједница, користи за изливе провинцијалног, примитивног и сировог просеранија. Народни Гуслар. Народни Сребреничар. Народни Прогресивац. Све мој до мојега.
Одувијек је јасно да директни преноси,  једнак простор свим странама, јавност сервиса, суђа и посуђа, користи само Опозицији. Али не да би Опозиција била видљива, да би побиједила и да би поразила Власт која не зна ништа, све пљачка и води нас у дужничко ропство, Никад нисмо били задуженији а никад нисмо имали више незапослених, како каже Лабрадор, већ да би разарала јавно мнијење, друштво и демократску процедуралност.
Власт има предност у медијима, и у јавности уопште. Она се зато крваво изборила. На изборима. То мора да уради и Опозиција. А да би се изборили на изборима, потребна су муда, памет, програми и догађаји.
Није довољан петинг на сједницама скупштине.