понедељак, 10. јун 2013.

2145.
POKRETAČAVIĆ

Interes javnosti za izlaganje Dragana Čavića na Kongresu Ujedinjenja, STJ, nadmašio je višedecnijski interes arheologa i istoričara za nalaženjem ostataka Nojeve barke. Stoga je Draganča mora ustupiti svoje izlaganje na određenim prosralima.
Nu. I prije Kongresa Ujedinjenja, bilo je jasno da Čavićeva partija tone. Pošto mu nije pomogao balon, takozvani Šlauf, Sa Druge Strane Vaskovića, posegao je za balonom u obliku saća, takozvanog Saćeta, Krste Jandrića, Jandre Krstića, kako li.
Na tom Kongresu sa Krstom, mada je ime Krsto problematično obzirom na Čavićevu ulogu u Priznavanju Srebrenice, za Čavića po značaju ravnom Petom Titinom Zagrebačkom, temeljna politička filozofija Čavića iznijeta je u proklamatorijumu Nama ne trebaju stranke, nama treba Pokret.
A taj pokret sam ja, Čavić Pokretač. Izjavljujem ja. Niko ozbiljan ne komentariše Vasića, kaže Čavić. Nije ni Silajdžić, primjerkom, kad sam mu na njegov Bosanski Jezik, rekao da govori Srpskim jezikom. Odmah ušutio ko prkno koje ima proljev. Pa gdje je sada. Niko ko nema šta da kaže, ili ko je potpuno propao, ne komentariše Vasića.
Jedan od najpotpunijih Propadača u Republici Srpskoj,, ma i na prostoru SFRJ, jeste Čavić. Čak ni Janša nije tako propao kao Čavić. Janša je osuđen. Ovaj naš nije ni tužen. A bez optužbe i osude, propast nije potpuna. Kao ni spas bez oslobađajuće presude.
Nu. Pokret.
Šta će Čaviću Pokret. Samo su dva razloga. Da se stavi ba Njegovo Čelo. I da sruši omiljeni režim Milorada Dodika.
I gdje mu je Pokret. Osim ako ne postoji narodna umotovorina da Svaki Pokret počinje jednim Krstom.
Imao je Čavić, i njegovi, esdeesovci, Pokret.
Pa upropastili ga.
Iz pokreta izrasli Bukejlovići, Obreni, Mićići. Čavić uvenuo.
Svaka protuva koja je protiv Režima, trebala bi da zna da je Pokret korak unazad. Ne može se poništiti politička artikulacija. Nema demokratije u Pokretu. Pokret je za marginalce, autiste, krajišnike. Čavić, Krsmanović, Jandrić, Mihajljica.
Demokratija je u Proceduri, nije u Pokretu.