понедељак, 15. април 2013.

2055.
EVROPSKA
BUDUĆNOST
NASEOBINE I SRBIJE
 

Povodom odbijanja Srbije da potpiše, i podmetne se, pod Sporazum sa Kosovom, na Briselskom Kongresu, koji ne sadrži nikakve pisane članove, osim čaše vode pred Tačijem, izvjesni krugovi kukaju o tome kako je nastupilo Crno Zlo, kako je Srbija pred dilemom da bude evropska ili da trune na rubu jednog prostora, kako su Ketrin&Tači Riot, u stvari, Halejeva kometa koja jer prošla sad kraj Srbije pa će opet 2089.
Tako zbori Vladimir Goati, predsjednik TI Srbije i Vojvodine Cele. U Avazu, jednom od zagovornika Evropske BiH.
Slična kuknjava viori i u BiH, u daljem tekstu Naseobina, samo što mi, odnosno, vi, ne treba da prihvatimo Ešton/Tači kometu već Sejdić/Finci meteorit.
Ako ne riješimo, kaže uzvjesni File, neće se priznati izbori sljedeće godine. Što jednako glupo kao i izjava neke Bečlujke koja je rekla da će Vojvodina nestati, kao Inke i Maje, ako ne bude nezavisna, samostalna.
Goati još poteže sintagme o civilizacijskom i kulturnom krugu kome pripada Srbija. U Naseobini se to ne poteže. Ko ovdjeJ kulturu i civilizaciju.
Ja, pak, ne potežem tako epohalna i daleka pitanja. Moji zaključci su jednostavni. Zemlje koje gledaju Sulejmana Veličanstvenog, a koje već nisu, neće nikad ući u EU.
Nu. Da vidim kako stoji stvarna stvar sa činjenicom da BiH i Srbija spadaju u Evropu. Što se vidi iz svemira. Samo su File i Ketrin malo poćoravi.
Evropa je Ovdje gostovala nekoliko puta. U istorijskim slučajnostima i u velikim tektonskim razjebima.
U Srbiji, gostovala je preko ugarskog i austrijskog predstavništva, uglavnom u zauzimanju Beograda. I ultimatumom pred Prvi Svjetski. Evropa je gostovala i kada je Gitljer bombardovao Beograd. Gostovanje svijeta, prilikom Nato bombardovanja Begiša, ne računam.
U Naseobini, Evropa je gostovala kad je došao Kalaj. On je stvar evropeizovao tako da kamen na kemenu nije ostao. Zavadio kogagod je skim mogao. On je, u duhu najboljeg bečkog graditeljstva, renovirao zgradu mržnje u Naseobini i dao garanciju na hiljadu godina a ne na sto, kao što je K&K monarhija davala za željezničke stanice i slično. U sklopu Kalajevog evropejstva su bila i štmaprska slova arapskog pisma, naručena za Grafičko Bratstvo i Jedinstvo.
Gostovanje Svijeta, u sklopu Zoi, ne računam.
Dakle. Ono što je držala Austrougarska, to se ima smatrati Evropom. Zato je Vojvodina bitna kao samostalna. Aneksija se ima smatrati vanmateričnim začećem i ne može služiti kao referenca na tenderu. A to što su tu Bugarska i Rumunija, to je samo zbog Rusa. Ne zavaravajmo se. Ni to što ovaj prostor želi Nato, što i jeste glavni cilj, kakve Evropske Integracije, takođe Ne zavaravajmo se.
Ne znam za Srbiju, ne znam šta je dogovoreno kod Putina, nešto mi se ne javlja ovih dana, ali krajnji integracijski domet Naseobine je da se jedna epizoda Sulejmana Veličanstvenog snimi u Visočkim Piradimijama.  A ni Sultanija Hatidže nije za baciti.
Ne podcjenjujući nikoga, ako nas Slučaj, zapeta Presuda, Sejdić/Finci vodi u Evropu, nećemo guzice ogrijati na briselskoj vatri.