среда, 3. април 2013.

2036.
BiH NIJE
DRŽAVA
 

Ne zato što nema Državnu Asocijaciju Prostitutki i Državnog regulatora za provjeravanje oralno-voljnih osobina korisnika usluga. Niti zato što se Bosna i Hercegovina u Dejtonskom sporazumu, svom porodilištu, pominje tako malo puta.
Nije Država jer nije sposobna da čuva svoje stare puške. Toliko dragocjene relikvije kojima smo se ubijali četiri duge godine. I još bi, da nije došao šumar.
Zato je logična vijest koja je stigla odmah poslije prvog aprila. Eufor preuzima kontrolu vojnih skladišta. Logična je i zato što nijedno Međunarodno Sranije nije moguće bez stranaca. Pa da to, barem, bude zvanično. Kažu oružje iz Hrvatske prodavano u Siriju. Kako je to moguće. Onako kako je i došlo u Hrvatsku. Hrvatska je, tada, putem ovlaštenog Špegelja, bila samo evidentičar.
U BiH su Bratski Građani, pripadnici Oružanih Snaga, STJ, BiH, htjeli i nešto više. Htjeli su da naprave Samoposlugu. Uzmi eksploziva i pušaka prema željama a ostavi u skladištu prema svojim zaslugama. A one su minimalne ili nikakve.
Taj oružani i minskoeksplozivni komunizam nije moguć bez sadejstva stranih oružanih, civilnih, špijunskih i obavještajnih snaga. Faktora.
Šta da se radi.
Potrebno je raspisati javni tender za pedeset buradi benzina. Transparentno izabrati dobavljača, ne koji je najjevtiniji nego ko ima najtemeljnije izgorljiv benzin, formirati specijalnu jedinicu Šeme koja će paziti da neko ne ukrade benzin na putu do Ministarstva odbrane BiH, formirati Podjelbenu Skupinu kojom će rukovoditi Lijanović, u uniformi CZ, koja će svakom djelatniku Minnistarstva Odbrambenih Djela uručiti količinu benzina po koeficijentu Tjelesna Težina podijeljeno sa dva jednako je litara benzina. Uključujući i Ministra. Da se samozapale.
Kad već niko neće da podnese ostavku.
Napomena: sve protivpožarne aparate u krugu od osam kilometara oko sjedišta Ministarstva, preventivno zavariti za želejzne ograde i armature.
Onemogućiti one Zlajine da se motaju sa crnim tašnama. U krugu od osamdeset kilometara.