субота, 23. фебруар 2013.

1985.
MANIPULAUSKAS
BIRAČIVIDIS
UZIMAJUSKAS
 

Vidim, Vlada se opet bavi privatnicima. Koji je, i cijelu Republiku, ucjenjuju novom nizaštonejebavajućom parolom Radnici će ostati bez posla. Ovaj put to nije Fabrika duvana ali jeste Fabrika Glinice. 1000 radnika će ostati bez posla. Dajte pare Vlado.
Ovo je posve nova situacija. Umjesto radnika i povika Dajte plate, Dolje uprava i slično Dođi Vlado na noge.
Trebalo bi jednom pogledati ugovor. Pa, ili raskinuti ili ih pohapsiti. Jer Republika Srpska se neće nadavati para tim Uzimajuskasima. Dosad je, koliko shvatam Vlada, za pare koje je istresla, uzela 80% hipoteke prvog reda.
To znači da Uzimajuskasi rade šta hoće i da će vrlo brzo staviti ruke u džep i otići odatle sa tradicionalnim srpskim pozdravom Eto vam hipoteka, da vas jebala hipoteka.
Ali to znači i da Birač nije trebalo ni prodavati. Da vas jebali stranci koji su vam rekli da je spas u privatizaciji. Privatizovala je Amerika banke, dobro privatne banke su stvorile Ameriku, ali tako se kaže, pa je Obama, socijaldemokrat, svojim Uzimajuskasima morao krknuti 1000 milijardi $.
Država Srpska je morala ostaviti Birač kao državni projekt od nacionalnog značaja. Kao što je Dojče Ban u Njemačkoj. A nadležno ministarstvo smjestiti na najviši sprat. Pa kad rukovodstvo Birača i vi ne ostvarite pozitivan rezultat, imate kao izlaznu varijantu prozor. S tim što izgovor o cikličnim kretanjima cijena glinice na svjetskom tržištu ne može biti uvažen.
Ali nije potrebno ministarstvo ni uprava.
Rajko Dukić bi to sve sam riješio.
To je i drugo rješenje. Vlada treba da aktivira hipoteke i ostale pravne zajebancije, hitno, i dovede Rajka Dukića. Pa da vidiš kako guja krsno ime služi.
Ovako, pored svih problema koje ima Vlada, sa nama, sa onim zakrivljenim sindikalnim prostorom, sa čoporopozicijom, još je i vlasnici Birača zajebavaju.