среда, 20. фебруар 2013.

1982.
MEDIJI,
JEDNI DRUGIMA
POD REP
 

Medijska scena u Republici Srpskoj se doista ubrložila, ubalegala i usrala i šefa i stanicu. Zalud su Stranci Sranci onoliko para i energije uložili u Nezavisne Škole Novinarstva. U cijeloj BiH, mislim. Ubili se objašnjavajući kao je Jezik Mržnje opasan i kancerogen za slobodno i otvoreno, takorekuć Razjebano Društvo koje ovdje žele da izgrade.
Zaboravili su da postoji i Jezik Trača, Jezik Podvala, Plaćenički Jezik, Destruktivni Jezik.
Upravo u tim paranovinarskim disciplinama, mediji Republike Srpske, privatni, plaćenički, alternativni, avangardni, masturbativni i oni koji su posve NKN, dostigli su savršenstvo.
Došli su do te mjere da bi morali pronaći neki način da privatnim televizijama zabranimo informativni program. Ili da Poreska Uprava uvede taksu na pominjanje Našeg Izvora u vrhu Esesnesdea i Izvora koji je želio da ostane Anoniman. Jedno pominjanje – sto hiljada maraka. Budžet bi bio pun ko brod, Vlada ne bi pala a opozicija i plaćenički novinari bi glodali svoja mudanca od muke.
Ta paranovinarska scena u Republici Srpskoj uspjela je potpuno da zamijeni Bakira 60.
Ili su im isti poslodavci ili su išli u džamiju, SIJ.
Da je novinarstvo spalo KZU, jasno je kad se samo jedan dan analizira medijski vrtlog. Izvjesni onostrani bloger, na osnovu svojih veza u Vrhu Esenesdea, ima više onih koji imaju svoje veze u Vrhu SNSD nego što SNSD ima uopšte članova i vrha i privrha, objavi skupinu nebuloza, garniranu sa analitičkim procjenama amaterskih obavještajaca i dosjetkama podstanara mu Dragana Čavića. Izvjesna televizija u čijem sastavu je i SRT, Suzana, STJ, zašilji ga, olovku, pa počne da citira Onostranog Vaskovića ne pominjući dotičnog već svoje izvore koji su željeli da ostanu anonimni. Onda, drugog ili trećeg dana, izvjesne novine, specijalizovane za blicobavještajni rat, razvezu o tome. Vlada visi o koncu. Ili pak to uradi Ahteve. Šinjel Kos.
Možda Vlada i visi o koncu, ali mediji iz ove moje službene bilješke, vise o kurcu.
Dabome, da sve to nije slučajno. Samo je Eva slučajno uzela jabuku a dala kivi jer nije znala šta je ni jedno ni drugo.
Kako niko nema izvore bliske Vrhu Pedepea, bliske Vrhu Esdeesa, bliske Vrhu Čavića, bliske Klubu poslanika Esdeesa. Kako se niko ne bavi Ivanićem i Bosićem. Samo Dodikom.
Taj medijsko-tračerski muare potpuno je projektovan u službi destrukcije i razgradnje Republike Srpske. I jedan je od glavnih segmenata tog projekta.