понедељак, 11. фебруар 2013.

1969.
KAKO IZDURATI
AKO NISMO
KURATI
 

Izvjesni, a to znači nepoznati, Dejvid Kenin, dr, prof na Džon Hopkins univerzitetu, bivši Ciaš, dao je intervju Politici i rekao, u naslovu, da je Kosovo ilegalno oduzeto Srbiji. Zna čovek.
Nu. Dobro.
Rekao je i da da je taj austrougarski dio Balkana završena stvar a da se na bivšem otomanskom dijelu Balkana još svršava. Jer u gornjem dijelu nema Srba. A, dodajem ja, problem je, izgleda što u donjem dijelu još ima Srba.
Onda je izrekao ključnu stvar. Dugoročnost. Mada nije pomenuo tu riječ.
Amerikanci su prijatelji Muslimana i Šiptara, iz dubokih istorijskih i političkih razloga. Jest CIA al ume da usere i šefa i stanicu.
Muslimani su, uglavnom ovi iz Bosne ponosne, sve svoje fesove, nove, koje su imali, poslali u Normandiju, dan prije iskrcavanja, kao poklon američkim komandosima. A Američani su bili posmatrači na prvom Kongresu Prizrenske Lige. I konsultanti kod gradnje Demokratskih Bunkera Enver Hodže. To su ti istorijski razlozi.
Politički su, kaže Kenin, to što su Albanci najmnogobrojnija zajednica na jugu Balkana i demografski najvitalnija. Zečije jebalište. Mislim.
Dakle. Američani svoju projekciju i angažman vezuju za one kojih će u doglednom dobu biti najviše na Balkanu. Srbi i Hrvati smanjuju ophodnju oko rasplodnih organa. Taj seks sa seksualnim odgojem u Hrvatskoj. A u Srbiji caruje kilo belog sa sifon sodu, dok sve žene odoše u Grand paradu da budu pevaljke.
Nejebico, i bogu si teška.