недеља, 10. фебруар 2013.

1967.
MERVANA,
DŽEKO
I SRPSKA NACIJA
 

Mnogi sarajski medijum se bavi samo trima stvarma. Gdje je piškila Mervana. Kad je prducnuo Džeko. I Srbima.
Član P, koliko znam, pošto je Komšić bošnjački član, Turski Pridruženi Član, mada ga Fahro pritužuje da je Iranski Član, Bakir Sin Izetbegović, u izjavi nekom dobroćudnom beogradskom medijumu, a ne radi se o e novinama, reče da Srpska Nacija tek mora da premota film 92 – 95 i da se suoči. Političari i intelektualci ništa ne rade na tom planu, mada je, kaže, Nikolić, čini mu se, iskren ćojek.
Muslimanska Nacija, velim ja, ne mora ništa da premotava. Ona nije kriva Srbima. Ali Otac Sina Člana jeste. I njegova politička i paravojna bulumenta..
U tu svrhu Sin Bakir bi mogao da premota samo jednu izjavu svoga babe, starog deklaracijaša, robijaša i rasiste, koji je napisao da muslimani ne mogu da žive dobro i kako oće dok ne budu sami sebi na svome, čisti od ostalih, kako bi mogli primjenjivati samo islamske stvari za društvo i pojedinca.
Babo Alija je žrtvovao mir za Bosnu i Hercegovinu. To je njegov politički program. To je politički program izgona i pogroma Srba u Bosni iz Deklaracije.
Nema šta Srpska Nacija tu da premotava.
Bakir kao musliman, ili kao pojedinac, može da mrzi Srbe više nego što je to normalno. Ali, kao Član P, mora da vodi računa o čemu će da šuti. Jer, on na taj način i svim Bošnjacima, nameće takvu politiku. Dabome, oni je objeručke prihvataju, kao što su prihvatili i politiku Babe Alije. Svejedno, ja ne vidim krivicu kod Muslimanske Nacije. Kao što Sin Bakir Član vidi kod Srpske Nacije.
Pa je pokušava ukolijenčiti u trouglu Turska, Sarajevo, Srbija. Ovaj put dva Turska Člana a jedan Srpske Nacije.