недеља, 27. јануар 2013.

1942.
TREĆA MUŠKA SISA
ZA HRVATE
 

EJG. Koliko vidim, i za Hrvate u Federaciji se sprema Z-4. Sad ćemo da vidimo ko je Martić. Sprema se sisa koja ništa neće značiti, kao ni postojeće dvije.
AmAmb je formirala/o radnu ekspertsku grupu, po starom komunističkom štosu, koja bi trebala da predloži rješenje problema Bošnjaka i Hrvata u Federaciji. Ovo Bošnjaka govorim samo radi ravnopravnosti, da neki moji neustaški prijatelji odmah ne skoče u komentarima da mi JMČ.
Eventualni prijedlog neće biti obavezujući ali je obavezujuće da se ne pomišlja, ne pominje i ne predlaže Treći Entitet. Jer to neće proći i to nije na dnevnom redu.
Iz čega zaključujem da eksperti moraju da hodaju isključvio na dvije noge.
Treći entitet je postao optužujuća kategorija za Hrvate. Giljotina nad glavom. Koja visi o protrulom liku. Kao Genocid nad Srbima. Vrlo brzo će, ako se nešto drastično ne promijeni u položaju Hrvata u Federaciji, nastupiti stanje u kome će, čim se pomenu Hrvati, namjesnici Međuzaja, a i Age Sarajlije, samo odmahivati rukom. Trećaši.
Sastav radne grupe govori o dometu i o nakanama. Ima jedno ili dva lica koje nisam registrovao pa ne mogu u njihovo ime da govorim. U ime ostalih mogu reći da od Croativne Radionice nema ništa. Niti od Rješenja Hrvatskog Pitanja. Jer, ne mora rješenje da uvijek nosi pečat ISO Treći. Ali moraju Hrvati da biraju Komšića. I tako sve do zadnje mjesne zajednice. Preko županija.
U najboljem slučaju Radna Trupa može predložiti neki očni zamaz dok ne nastupe Fileove Strukturne Promjene Dejtona. Ne mako se smjesta.
Mislim da su Hrvati došli u D.O.O. situaciju. Suvlasnici su Društva Sa Ograničenom Odgovornošću. Ostali vlasnici su Amb, Ohr, Radna Skupina, Budimiri, Lije Balije, Sarajevski Politički Krug i tako Miljackom.
Lasić je ufinjeni ravnopravac, demokratični intelekualni i ekstenzivni europljanin i građanin, Trnka je osvjedočeni Unitarist, Šehić je hronični Građanin Pokorni a Zubak. Je Zubak.
Očegledno je da SPK ne bi mogao izdržati političku raspravu o preustroju Federacije pa se vodeničko kolo prebacuje na leđa Radne Trupe, Slobodno Pozorište, kako bi se otupila oštrica Hrvatskih Zahtjeva ali i prijedloga i kritika polurješenja.
Kako niko nema muda da kaže da nećemo priznati izbore u BiH ako se ne riješi Hrvatsko Pitanje F.