субота, 8. децембар 2012.

1871.
OLIMPIJSKA
OBMANA
 

Odnekud iz Evrope, Vinko Radovanović, gradonačelnik područja Istočno Sarajevo, odaslao je vijest kako će Srpsko Sarajevo i Samo Sarajevo, 2017. zajedno organizovati Olimpijski festival mladih.
Ne znam koga je Vinkonačelnik pitao za to Srbovanje po Evropi, i po Samom Sarajevu, ali građane nije. Bilo bi logično da je na tome neko dobio izbore u Gradu Srpsko Sarajevo.
Nisu ništa bolji ni Same Sarajlije. I oni su, u lokalnim izborima, ubili sve oko sebe pričom, spotovima i bilbordima o organizovanju festivala sa Četnicima, Agresorima i Brdašima. Maskota omladinskog festivala biće Četko. Pošto je Vučko otišao u penziju i jebe ga prostata.
Znajući marketinške, propagandne, piarovske i javnosne potencijale Grada Srpsko Sarajevo, i ta manifestacija, koju je Srpskom Sarajevu i Samom Sarajevu prepustila neka turska selendra, povukli su se u korist olimpijskog iskustva tih Sarajevova, biće održana u Sarajevu. Istočno Sarajevo neće niko ni pomenuti. A Srpsko Sarajevo pogotovu.
Radi se o još jednom samozalagivanju prigradskih Srba, kako su ih Sarajlije zvale dok ih nisu prozvali Četnicima, Agresorima i Granaterima Opkoljenog Sarajeva. Niko u toj Evropi nije pomenuo Srpsko Sarajevo već je to iskorišteno, kao što će biti iskorišteno i 2017., kao još jedna maska unitarizacije, pomirenja i Olimpijske Države Bosne.
Istočni Vinko je, dabome, pitao. Gdje treba. I Vinkovi.
Nepotrebna kooperativnost na vlastitu štetu. Ili je to priprema i promocija novih partnera Sarajeva i Međunarodne Srpske Zajednice.