четвртак, 6. децембар 2012.

1869.
SINBA KIR
I OMČA REFERENDUMA
 

Sinba Kir, donedavno rezervni bošnjački Član P a odnedavno Član ispred boraca protiv Referenduma, Agresije i Retorike, očito je u velikoj ofanzivi, skoro Ćopićevskoj Osmoj, na mjesto predsjednika Esdea.
Dok se Sulejman Tihić bori za Državu, za Budžet, za Ministre, Bakir Sin se bori da preuzme kormilo Stranke za žrtvovanje mira.
U tu svrhu je obznanio i svoje stavove u tiražnim Danima.
Biće Svilen Kongres. Koštogledamočima.
Bakir Izetbegović, u skladu sa najboljom praksom Sulejmana Veličanstvenog, želi da određuje ko šta smije govoriti u Carstvu. U tu svrhu je izdao i par kratkih uputa Tomislavu Nikoliću. Želi da kaduje i suduje. Svi Miloševićevi ljudi su krivi. Želi da demokratuje, a skraćene hlačice i bradica su mu reference. Referenedum mora da bude samo i isključivo cjelovit, državni i patriotski. Mi, u Saraju, raspisujemo referendum. Kad se nama digne. I kad veliki vezir rekne. Nema refereneduma po narodima. Jer nema ni naroda. A nacija posve jok. Ni po kantonima. Da se tamo neko ne šahovniči.
Vrhunac vanvremenosti, neistoričnosti i nerealnosti Sinba Kira jeste u tome što želi da Bošnjake, muslimane, poistovjeti sa Jevrejima. Veli, kako Jevreji stalno ponavljaju da su žrtve tako moramo i Mi.
To neuviđavno korištenje Jevreja i višemilionskog stradanja u fašističkim i nacističkim zakonima i logorima, uvredljivo je.
Jevreji nisu ništa učinili da bi počeo Drugi svjetski rat niti su bilo čime doprinijeli da počne rat u tadašnjem Rajhu.
A Alija Babo Veličanstveni je žrtvovao Mir.
To su velike razlike. Da ne pominjem brojke. Koje se ne mogu povećati stalnim ponavljanjem laži o Genocidu, Agresiji i Srpskom Fašizmu.