петак, 16. новембар 2012.


1848.
GOTOVINA
NA KRAJU
JEDNOG PROJEKTA


Sloboda za Gotovinu vijest je o davno izdatoj potvrdi Hrvatskoj da ima Slobodu da sa Srbima radi šta hoće. To što su Srbi, razni Martići, Babići, Mikelići i Veresija Milošević, pomagali u tome, to nije problem Hrvatske.
Gotovina je uhapšen kao najslabija karika. Legionar i nije neki faktor tisućljetne težnje Hrvata za Slobodom i Neovisnošću. Sada je javni jadni simbol histeričnog oduška općoj propasti i podsvjesnog neprihvatanju Projekta Neznanja Držvisanja. O čemu je fenomenalno pisao Slušalac Noćnog Kože.
Javnost Hrvatske zanosi se Slobodnom Gotovinom kao što se zanosi i ulaskom u EU, kao što se zanosi uzletom Bidipija i oporavkom. Čačića u zatvoru.
Operacija Gotovina je samo kraj jednog projekta Velikih Krojača koji su, kada je u pitanju Hrvatska, stvar izveli perfektno. Skoro kao i ubistvo Bin Ladena. Gotovina je dogovorno isporučen i uhapšen, kao jedna od predstava potrebnih da se omekšaju mudanca Srbiji tokom njenog oduševljenja statusom kandidata i tokom njenog pregovaranja sa Geografskom Kartom Kosova. A u stvari, sa Državom Kosovo. Isporučen je, i predao se, uz pogodbu da će biti osuđen, radi te Jednočinke Pred Srbijom, ali da će biti oslobođen čim Hrvatska uđe u EU. EU, taj stari nevini kostur, nije sebi i svom lažnom moralu mogla dozovoliti da Hrvatska ide u EU sa neriješenom Gotovinom. Da bi se stvari vratile u regularne tokove, Gotovinina presuda i boravak u zatvoru je PDV.
Dabome, ovim je stvar poptuno završena. To što advokat Nobilo govori o ubijenima, o odgovornosti Države Hrvatske i slično, to je za mačkov rep. Nema više suda za ubijanje i protjerivanje Srba.
Osloboditeljstvo Gotovine, u stvari Hrvatskog Sitniša, jer je mnogo drugih, uključujući Franceka, odgovornijih i nedodirljivijih, znači nekoliko pamtila:
·         Slobodan je progon preostalih Srba u Hrvatskoj i njihove imovine. To će se raditi sofisticiranim europskim procedurama.
·         Odnosi Srbije i Hrvatske neće još dugo ugledati providnog dana.
·         Preostali Srbi biće suđeni precizno najnormalnije. Kao i do sada i gore.
·         Kosovo je završeno. Jer ako nema osude za progon nekoliko stotina hiljada Srba iz Hrvatske, nema ni mogućnosti da se zaštiti nekoliko desetina hiljada na Kosovu.
·         Granica EU je za nekoliko decenija cementirana na istočnim i južnim granicama Hrvatske. Ostalo mogu da zapišavaju Dževrije u Sultanija Hurem. Jedna širim, druga užim mlazom.
·         Političko i istorijsko poniženje Srba se nastavlja. Republika Srpska ne treba nasijedati ni na kakva lizala Dogovora, Sarajeva, Ustavnih Promjena, Suživota, Međunarodne Zajednice. Mora zahtijevati svoj put ka EU. Ako ga ne dobije, mora Gledati Svoja Posla. Polako i Korak Po Korak.