недеља, 11. новембар 2012.


1843.
OPET BIBISI

Nekoliko dana, pošto sam ih pohvalio, novo Teškoe Sranije na Bibisiju. Samo 54 dana otkako je postao direktor, Entvisl, tako se zove, podnio je ostavku. Neki njegov njuz-arbajt-majster objavio netačnu vijest o seksualnim orgijama nekog konzervativca. Poznato je da Konzervativizam nije spojiv sa orgijama koje su radikalne i anarhične. Konzervativizam se zalaže isključivo za seks među konzervatorima. NAM nije uzeo izjavu i druge strane. Da tako treba, uvijek je govorio Bibisi.
Ipak. Mislim da Entvisl nije trebao podnositi ostavku. Pa on je Nezavisni Javni Medij na koji politika nema uticaja. Možda nešto može da kaže BRAK, Britanska Regulatorna Agencija Kemo. Šta ima Javnost da se zgražava.
Treba da se ugledaju na razvijene i stabilizovane tradicionalne demokratije nastale na najboljim praksama otomanske stabilnosti. U kojima, kao u Vašoj Državi, Visokom Sudskom Tužilačkom Savjetu ne može niko ništa. Raku ne može niko ništa. Efteveu ne može niko ništa. Niko ne može uvesti Televiziju na hrvatskom jeziku. Behateu ne može niko ništa. Medijskim bunkerima ne može niko ništa.
U Vašoj Državi teškom mukom su dostignuti ti standardi.
Jer, da smo se mi ponašali kao naivini i mladi, sa samo pedesetčetiri dana, direktor Bibisija, prije sto godina ovdje bi i kavekuvarica Mara podnijela ostavku. Ko bi radio. Mandat je svetinja, moj Entvisl.