понедељак, 22. октобар 2012.


1812.
ILUZIJA
PO ILUZIJA I
-          MRTVA BOSNA

Ahvaz se uneredio u Donji Veš, kroz tastaturu izvjesnog Erola, koji je tako iznijansirano erotski zborio hvalospjeve o Mirnoj Bosni nakon izjave Filipa Rikera, stejtdepartmanca, o tome da je Balkan Američki Prioritet. Isto i ja, kadgod na brzinu ne znam šta da kažem novinarima, kažem To je nama strateški važno pitanje.
Pa šta će drugo da kaže. Nas ne zanima vaša kaljuga. Eto vam naš ambasador pa neka povremeno nešto kaže. Najbolje o nemogućim stvarima. Kao što je Preustroj Federativnog Stroja.
Iz Rikerove izanđale izjave nije moguće iscijediti ništa, kao ni iz suve drenovine.
A jamačno je nemoguće iscijediti Veliko Rajsko Unitaroidno Finale – Mirna Bosna. U smislu Zdrava I Živa.
Iz iluzija, kakva je Rikerova, a naročito kakva je avazovo tumačenje Erola Avdovića, moguće je izvući samo jedno. Mrtva Bosna.
Bosna je odigrala svoju ulogu. Odlaskom Slovenije i Hrvatske, ta uloga je završena. Uloga Bosne u Raspadu Jugoslavije, bila je epizodna. U glavnu ulogu pokušali su da je prometnu Izmišljenom Opsadom Sarajeva, Markalama, Kapijama, Marketiziranim Genocidima. Ali nije pomoglo.
Mirna Bosna je iluzija. Kao što je i Bosna iluzija od Bosna i Hercegovina. Mrtva Bosna je ledena stvarnost. Kao što je ledena stvarnost da danas, dvadeset godina nakon Velikog Patriotskog Praska, najveći vjerski službenici moraju objašnjavti kako da se unitarizaciono i iluziono sluđeni napaćeni muslimanski narod treba izjašnjavati na popisu. Kao ovce su ih vodili u rat, u Svetu Žrtvu Mira. Tako ih i sada, kao ovce, vode u Popis.
Zato je Bosna Mrtva. Mrtva Priroda. Prirodno Mrtva.