петак, 19. октобар 2012.


1810.
BANJALUKA,
MALA BARSELONA

U usranom svijetu nebeske demokratije, finansijske anarhije i ratova divljaštva za ljudska prava, bude, katkad, i lijepih stvari. Referendum of Scotland. Indepedencia. Goodbay Spain. Samostalnost Srpske. Goodbay Bosnain.
Dok su Hladni Ostrvljani dogovorili Referendum u Škotskoj, dotle vrući južnjaci prijete Kataloniji. Nije Španija Jugoslavija. Teoretičari unitarnog sranija izvode prosere o tome kako bi Španija stavila veto za ulazak Katalonije u Nato. JTN. Jebalo Te Nato. Ko je poletio u Nato. Zatim, u slučaju sukcesije Kataloniji bi pripao dug od 100 mlrd eura, kao dio duga cijele Španije. Pa bi imali 145 mlrd duga a sedam i po miliona stanovnika. Radi se o otcjepljenju i nezavisnosti a ne o kreditnom aranžmanu. Radi se o slobodi a ne o mlrd.
Niko neće zustaviti Kataloniju.
Niko neće zaustaviti Srpsku.
Jer, Veliki Krojači, Mračni Finansijaši i Nebeski Demokrati su shvatili svijet kao vlastitu arhitektonsku tamnicu a ne kao svijet slobode i jedinstva različitih samostalnih nacija.
Slično kao o Kataloniji, čitam prosere i o inicijativi za ukidanjem Oružanih Snaga BiH. Te, nije tačno da samo koštaju one i doprinose društvu. Gase vatre i slično. O tome raspreda neki Hrvat Tabak sa Obrisa.hr. Obrana i Sigurnost. Koji čjorniji vatrogasci. Nemaju leba da jedu. A da uđem u bilo koju Kasarnu, Vojarnu, Bivak, upobijeladana, i da zapucam iz Osamdesetčetvorke, ne bi im gaće oprao ni konzorcijum hemijskih čistionica Vaše Države.
Četiri stotine miliona eura godišnje.
Unitaristi misle da je inicijativa za ukidanjem OSBiH, pretkorak za raspad države. Kao. Dodik se sad sjetio da ima zagorča. Otkad je Esenesde usvojio rezoluciju, na Saboru, o demilitarizaciji. Otkad je vođena akcija Vojsko Voljno. Zaboravio Haso, jebo ga ćaća njegov.
Nije to pretkorak raspada. To je znak da se Vaša Država raspala.
Ali, za svaki slučaj, trebalo bi Borac da istupi iz tih državnih takmičenja, da počne da njeguje fudbal za oči i dušu, a Republika Srpska da formira La Masiju, fudbalsku akademiju.
Pa jednog lijepog nezavisnog dana, priredimo Festival Nezavisnosti kao što ga je priredila Katalonija u hramu Kamp Nou.