петак, 20. јул 2012.


1719.
VITALNI
NACIONALNI
PODGUŽNJAK

Sjekira usiječe sebi malj a malj joj razbije ušice. Jebiga, rekao bi moj Pradjed Toman.
Tako je Esdea sada Jebiga Esdepe. Potegli VNI kada je trebalo da se smijene njihova dva i po ministra. Kao da su Zlatagan i ostali Bošnjaci, Eskimi pa uzimaju nacionalna prava sirotih Bošnjaka.
Sada ću da govorim kao pravnik. Taj vitalni nacionalni interes je isključivo smišljen i instaliran kao protivsrpska alatka. Ma, sve što je smišljeno, smišljeno je protiv Srba. A što nije, dosmišljavalo je Sarajevo i Strancijevo, poslije rata. Dabome, u proteklim dobima u BiH, a i šire, i sami Srbi u često bili protivsrpska alatka. Pa se i Bošnjaci, i Stranci, navikli na upotrebnu vrijednost. Kad treba blokirati Srbe i Srpsku, kad treba nagristi Dejton i prava Republike Srpske, Potegneš Ga. VNI. STJ.
Nu. Da li postoji Vitalni Nacionalni Interes u unutarnacionalnim političkim podmetanjima. Ne vidim da je Nacionalno Interesantniji Ahmetović od, recimo, Nikšića. A kakav je Vitalni Nacionalni Interes Nakurac Kasumović, to ne znaju ni hodžini zapisi.
Uglavnom, Esdea je Potegla Ga. Ide na komisiju za usaglašavanje. Ako se ne usaglasi, ide na Ustavni sud. Tamo Stranci i Esdea imaju Vitalnu Nacionalnu Većinu. Uzdaju se.
VNI u BiH je samo međunacionalna zajebancija. Nastavak rata zajebancijom i usporavanjem. Čisto susjedsko crkokravlje.
Jedini pravi Vitalni Nacionalni Interes obezbjeđuju granice i teritorije. Zato su u Dejtonu i smislili liniju razgraničenja između Republike Srpske i Vaše Države. A onda Mudraci, Krojači i Unitaristi smišljali razblaživanje te granice. Konstitutitvnost svih na svim. I slično.
Podjela je rasol za VNI. Kod dobre nacionalne podjele, VNI nikada nije ugrožen. Podjela je najbolji način da se zaštiti i VDI. Vitalni Državni Interes. Čudi me kako i to nisu smislili.
Ali i ovako je dobro. Jedan od najboljih načina da pokažeš kao je Bosna Besmislena, jeste da Sarajevskom Političkom Krugu omogućiš da se ponaša bez stranaca. Bez Pedija, raznih vrsta, izješće se međusobno. Ali će izjesti i sve oko sebe.
Zato, do konačne podjele i propasti BiH, treba biti oprezan u političkim bliskostima.