уторак, 10. јул 2012.


NIJE PREDSTAVA
ZBOG SREBRENICE
VEĆ ZBOG SRBA

U intervjuu sarajevskom Vildanađenju, Ćamil Duraković, u sred dugih boldovanih pitanja reče Sada ću govoriti kao pravnik. I onda uneredi i šefa i stanicu.
Dodik i dodici, veli, negiraju presude svih svjetskih sudova. Misli se na Takozvani Genocid u Srebrenici, op. a. A to je, veli dalje Ća Du, isto kao kad bi me osudili dvije godine a ja neću da idem u zatvor.
Kodačujem pradjeda Tomana Kad se, jednog dana, pravnici namnože, ljudi će morati da izmisle Prepravnike. Prepravljene pravnike.
Srebreničko sljepilo ubilo je Vrsnog Pravnika u Ćamilu. Jer, po Ćamilovoj faci se vidi da je u sedam prethodnih života bio pravnik.
Niko ne negira presude za Srebrenicu. Niti ko negira zločine u Srebrenici. Negira se karakter zločina u Srebrenici. Jer nije dovoljno da sud u presudi kaže da je u pitanju genocid. Nikada sudovi to nisu ustanovljavali.
Međutim, rekao je Ća Du i jednu važnu stvar. Mi smo plastenike i freze uporedili sa državom.
Iz čega zaključujem da je neko zajebao srebreničke muslimane rekavši im da je najbolje da rade, da proizvode, da od nečega žive. A oni povjerovali, umjesto da sjede na njivama i povazdan mole boga da im na dlanove padne po komad države. Sa Halal Sertifikatom.
Sada ću da govorim kao Sarajevski Musliman.
Vidim da Ćamil shvata da nije bitno samo da on sjedne na fotelju Načelnika Srebrenice. Mada, ako nije bitno, što, onda, ne može Srpkinja.
Bitno je, veli da mi Ovo, mi Ono.
Nije Ćamile, cijela predstava i pozorište, zbog izbora načelnika pa ni zbog Srebrenice cijele. Ne bi ljude gonili da pješače po ovoj božijoj pripeci, po vascijeloj Bosni a i po Manjem Beha Entitetu, a ne bi ni oni sami dobrovljno kretali, da nije u pitanju viši cilj i od Ćamila i od Srebrenice.
Kolikogod mrzili Dobricu Ćosića, u pitanju je Srebrenizacija Bosne. U pitanju su Srbi a ne Ćamil. I Načelnik. I ako bude izabran za načelnika, NNJN. Neće ga niko nizašta. Ne promovišu oni Srpski Genocid zbog Srebrenice i njenih živih muslimana, niti zbog teškog zločina i mrtvih žrtava, niti zbog majki i porodica. Promovišu ga radi Crnog Plašta nad Srbima.
Treba im Genocid Nad Njima, da ne rade ništa i u narednih pet vijekova. Da se ne muče oko političkih pobjeda. Da ne moraju da mozgaju o Političkom Programu za muslimane. Da ne moraju da se bave realnim i savremenim Nacionalnim Pitanjem Muslimana. Da dobiju Jedan Kroz Jedan na BiH. Da zadrže Autohtone Bošnjačke Stranke na sceni.
Moj Ćamile, kao pravnik.