среда, 11. јул 2012.


GETOCID I GEOSTRATEGIJA
NA BALKANU

Muslimanima je danas potrebniji Getocid nego Genocid. Da se ubije Geto u kome ih drže više od dvadeset godina. U Getu Genocida. Cijele generacije indoktriniraju se tom nečinjenicom i činjenicom da pored njih žive aždaje koje će ih svakog časa sve uništiti. Jedini spas, možda, dolazi iz Turske. Prozor u svijet otvaraju im turske serije. A Erdogan se sjeća svog susreta sa samrtnim Alijom koji mu je rekao Ostavljam ti Bosnu u amanet. To je naslijeđe Osmanlija. Dobro da je Bog za BiH žrtvovao Aliju. Da je još živ Bosna bi već bila dio Turske.
Taj nametnuti, a sada već i samoprihvaćeni Geto Genocida, razara muslimanski kolektivitet po svim koordinatama. Neuki svijet nije zadužen da to vidi. Ali učeni jeste. Pa i politički. Kolikogod ih glaviči Lagumdžija pa nemaju vremena da zijevnu.
Reakcije srebreničkih muslimana, danas prilikom dolaska delegacija, jasno pokazuju da su pogubljene sve vrijednosti i da su svi segmenti muslimanskog kolektiviteta potpuno razdvojeni. Naprosto je očigledno da njihovo političko i intelektualno vođstvo nema nikakav racionalan nacionalni program.
Što se Srba tiče, radi se o Teroru Genocida. Nemoguće je predvidjeti kakve će posljedice ostaviti ta višedecenijska presija na srpski kolektivitet i nove generacije koje muslimane ne znaju iz suživota nego samo s one strane Genocida. Tu neće pomagati paralijekovi o kojima bulazne razni Sadnakacini. Lijekovi o kolektivnoj katarzi, o kolektivnom suočavanju sa ovim i sa onim. Niti Tadićeva priča o tome da se Nikolić mora odreći Velike Srbije. Nikolić je tako mali da je njemu i Valjevo Veliko Valjevo.
Teror Genocida može biti jedan od zupčanika reduktora koji će nezaustavljivo pokrenuti Novi Berlinski Kongres za Balkan. Kako to predlaže izvjesni normlani ser, Ser Ajvor Roberts.
Jasno je da su stvari nezavršene na Balkanu. Ja to opisujem lirskim jezikom. Jasno je da su stvari nepodijeljene na Balkanu. Potrebno je podijeliti sve što se može podijeliti.
A da li će biti Novog berlinskog Kongresa. Ne vjerujem. Za to su potrebni izvjesni, a to znači nedostižni, uslovi. Ili da se prethodno dogodi svjetski rat ili da se evropski unutarunijski grupni seks završi opštim hepeningom, da se uvaže interesi Rusije a da se interesi Sjedinjenih Država spuste sa nebeske demokratije na zemlju.
I da svi budu iskreni prema Balkanu. JMM.
Dotle, dok se do kraja ne podijeli Balkan, valja nama živjeti S Ove Strane Genocida. Sa tim terorizmom prema Srbima. Jer, Srba je nestalo iz tri države. Iz Hrvatske, iz Federacije BiH i sa Kosova. A Srbima se neprestano na nos nabija nepostojeći genocid u Srebrenici. Koji se sada razmnožava kao imela. Po cijeloj Republici Srpskoj. Strijeljanje ratnih zarobljenika nikada nije bilo genocid. Niti je normalno da Turska obilježava takozvani genocid nad Bošnjacima pored živog Genocida nad Jermenima.
Jebeš Bosnu koja Turske nema.
Kako je, Bosnu, ona Deklaracijska Priluda, Alija, ne ostavi u amanet Gadafiju. JGO.