уторак, 7. фебруар 2012.

SUMRAK OPOZICIJE
Kako je teško oronuo Demokratski Progres, vjekovna osobina Srba, koju je kod njih otkrio, na osnovu predviđanja Tarabića, Mladen Ivanić. To se u narodu kaže SKZ.
Doveo se u situaciju da javno napada odluke za koje je glasao PDP, pokušavajući javnosti da podvali da je to izglasao sam SNSD uz pomoć Jahorinskog Bratstva.
Radi se o Zakonu o državnoj pomoći kojeg je Ivanić ocijenio klasičnim prenosom nadležnosti. I za njega su glasali Pedepovci u Parlamentarnoj skupštini BiH. Ivanić nije ni trepnuo nego je optužio SNSD za izdaju i kolaboraciju sa mrskim unitaristima.
Mladen Rastjerivač, rastjeruje iz partije sve kao i Lagumdžija, zato mu se stranka i zove partija, iz stranke se teže rastjeruje, zna to Bosić, igra na jevtin pokeraški trik. Svakodnevna javnost ne prati ta glasanja u Stambolu niti zna šta je državna pomoć, kakva pomoć kad nema države, pa onda diže paniku pokušavajući tako postati potencijalni spasitelj Republike Srpske.
On, koji je dao indirektne poreze Sarajevu. Bilo bi moralno da mjesec dana obilazi oko UIO, u centru Banjaluke, sa suzama u očima i da se onda, kad malo ladnoća popusti, samozapali ispred jazbine Bivšeg Keme.
Ne samo Kako je oronuo Demokratski Progres, nego i Našta je spao Mladen Ivanić. Da bude portparol lažov. Malo govorljiviji od onog mu novog unezvijerenog lika koji se odnedavno pojavljuje na Televiziji za štrajkove, ulice i gladovanja, u posljednje vrijeme Glavnom Štabu za praćenje aktivnosti samo pojedinih ministara, jer ni Borenović ni Crnadak nemaju više motiva.
I na to da ga Bosić čak ne vodi ni kod Nikolića, kao Mihajlicu.
Suština tih pojavica na opozicionoj medijskoj sceni jeste u najavi kraha Pedepea na lokalnim izborima što će biti njihov i definitivni krah. Predlažem Borenoviću i Crnatku da organizuju prelazni rok i odu kod Pavića. Kod njega može čak i Zrilić. Oni bi bili među prvim violinama.
U teškoj borbi i jahorinskoj saradnji Esenesde i Esdees će pobijediti u svim opštinama u Republici Srpskoj, osim kod Marka, a prognoziram da se nigdje neće toliko zavaditi da bi Pedepe mogao da glumi vlast.
Sa krahom Pedepea i Ivanićevog Progresivnog Nudiguziluka, pada i Čavić. Mada je u posljednje vrijeme napredovao. Strančica mu se doselila u istu ulicu gdje je i Esenesde. Misli, sirota, pobjednici dolaze iz ulice Petra Kočića. A sa padom Čavića pada i Fočak.
Stoga je bitno da se Esenesde i Esdees toliko predizborno zavade da tim trinama i kučinama, svima zajedno, ne pripadne ni stotinjak odbornika na cijelom prostoru Republike Srpske. O načelničkim mjestima neću da zborim.