четвртак, 29. децембар 2011.

KIM ZLA TKO NA DUPE ILI NA TJEME
Nakon uministrenja Kim Zla Tka, apsolutno najvećeg dejtonskog dostignuća Bosne i Hercegovine, jer se, jadničak, borio krvavo za to, tolike mjesece, a Alkalaj je to dobio koisP, pitanje je šta će biti sa sarajevskom političkom scenom. Ali ne Da li će Fahro potpuno zdrobiti Esdea i iz toga profitirati na lokalnim izborima, nego Da li će Esdepe na lokalnim izborima pasti na dupe ili na tjeme.
Jasno je da Esdepe gubi svoj ugled među biračima i taj opšti odjek se teško nadomješta, teško vraća i teško sprječava. Jer, lolalni izbori su izbori sa mnogo strina i tetaka i tu ne pomaže opšta priča Ministarstvo za Čovjeka i slično.
Pad Esdepea je posve izvjestan ali je bitno kakav će i koliki biti i gdje će biti razmješten. U Republici Srpskoj neće moći uraditi ništa jer je to potencijalno njegovo biračko tijelo malo i okrenuće se čvršćim nacionalnim igračima. I u Federaciji. Borba za ministarstvo inostranih poslova neće niko prepoznati kao bošnjački nacionalni interes. Ako ne padne značiće to da Esdea i Esbebe nisu ništa radili na svojoj organizaciji na terenu.
Bitno je i to kako će Dva Hadezea zaposjesti teritorij jer biračko tijelo i u mješovitim općinama prepoznaje da je borba za Hrvatski Politički Interes bila dosljedna i uspješna. Bitno je i to kako će Esdea raditi sa svojom organizacijom na terenu da bi povratila uticaj i izašla ispod plašta Države za Čovjeka. To je, možda i najupitniji segment jer Fahro Esbebe udara medijski i organizacijom na terenu a Kim tuče federacijski i držanjem javnih preduzeća i uopšte javne moći. Zaključujem da je Esdea u velikoj opasnosti i lokalni izbori se mogu pokazati kao posljednja prilika.
Veliki Čovjek Za Državu, Kim Zla Tko, neosporno je izgubio formiranjem Savjeta ministara. Ako je već htio da bude faca na seoskom prelu, sa pumpom za bicikl i niklovanom šnalom za desnu nogavicu kako mu lanac ne bi ukolomastio hlače, trebao je nakon izbora, čim se digla buna dva HDZ, a on dobio na poklon Vladu F od Ohaera i Nekih Ambasada, otići u opoziciju izjavivši Neću da budem Trećina Nacionalnog Kolača. Tada bi mu još neko i povjerovao.
Ali sve ovo ne znači da je odustao od svoje bošnjačko-hegemonističke politike pod plaštom Esdepea. Čekaće sljedeću priliku, 2014. Da pripremi i provede udar i na BiH.
Stoga je važno da ga se slijedeće godine sasiječe na lokalu.