недеља, 25. децембар 2011.

IZMEĆARI VELIKOG
VOĐE KIM ZLA TKA
Fra Petrica Jeleč, Veliki duhovni vođa Velikog pokreta sarajevske SDU, Socijaldemokratske Unitarizacije, najpoznatiji fratar među Zlataganovim ljepotanima i najveći ljepotan među muškobanjastim propovjednicama Sarajokokotline, dao je 486. Veliki Novogodišnji Intervju.
Frape Trica je, po narcisoidnim fotkama, da ne znam, kladio bih se, turbo-folk zvijezda Diskotona, iz 78. g. koja ima jedan ili dva hita, Četiri fratrića idu s Trebevića, hit-singlica, prodana u platinastom tiražu, i koja kosu pere voluminoznim šamponima a svaku dlaku polira pastom za rostfrajne i niklovane cijevi.
Politički, to je jedna vrsta troske u Topionicama Lažnih Ideja, odbačena na otopišta, koja se, s vremena na vrijeme, odvozi na deponije jalovine.
Folklorno, poznat je kao pomni čitalac ideja i ideologije Rajka Vasića, tajnih poruka Džona Mejdžora, vojnih konstatacija generala Stipetića i tekstova Dražena Pehara.
Zalizani, i izlizani, Sarajski Propagandist Naše Zemlje, unitarne, lijepe gizdave, meni je znimljiv samo po tome što se u svojim izjavuljcima zalaže za ukidanje Republike Srpske, američku političku intervenciju u BiH i oktroisanje vlasti na nivou BiH po formuli nelegalne, hegemonističke i neustavne vlasti Federacije.
Radi se o političkom programu Esdepea i Velikog Vođe Kim Zla Tka, koji je, iako pokušajno provođen u vrijeme isporuke Gvantanamaca, pa i sada repriziran kroz vladu Raščupanog Štrumfa Termina Nikšića, odbačen na otpad propalih Bosanskih Političkih Ideja.
Veliki Vođa Kim Zla Tko, i njegovi izmećari poput Fra Zvijezde Diskotona, u skladu sa vremenom u BiH, kao i Tači sa Katoličkim Božićem.