субота, 31. децембар 2011.

DA LI JE DODIK
NAPAO SAD ILI SU
SAD NAPALE TUŽILAŠTVO
Doista je nepodnošljivo čitati kako neki strani diplomata brani činjenicu da u Tužilaštvu BiH BiH postoji strana uš koja je uposlenik ambasade i koja, uš, radi na tehničkim pitanjima. Pitanja života i smrti, u politici, su Tehnička Pitanja, STN. Sunce Te Nejebalo.
Strani diplomata je Mun, Amamb u BiH. Ambasador u nepostojećoj državi.
Dotični pojedinac na tehnilčkom radu u Tužilaštvu organizuje obuke a osoblje Tužilaštva je to samo tražilo. Pa koji će kurac u Tužilaštvu BiH, ako im treba obuka.
Sada je problem to što Dodik to priča, a lijepo je obećao da neće više, kaže Mun. A nije problem što dotični pojedinac tamo službuje.
Crtao ti na tabli one stvari ili romboide, mene obuka podsjeća na rat.
Međutim, sve to nije toliko čudno. Na teritoriji na kojoj ne postoji država, vadi ga ko naiđe i kad stigne.
Ovdje je samo zanimljiva struktura tih ljudi u Tužilaštvu BiH. I struktura njihovih ličnosti. Kakve su to nezavisne protuve iz oblasti pravde koje dopuštaju, mirno gledaju, autopetinguju, ekstaziraju, dok im stranac sjedi u Tužilaštvu i popuje im, špijunira, manipuliše i nadgleda.
Da i jedan ima ličnosti, ljudskosti i profesionalizma makar za Mjesnu Zajednicu, a ne za Državu, javno bi se odrekao takvog angažmana i otišao da radi kao referent za niža pravna pitanja u d.o.o.