среда, 16. новембар 2011.

ČABARLI ZMAJEVI
Prdnuli u čabar. Onaj Agresor Štark isključi im Lulića. Priznade im gol iz ofsajda, ne svira im penal a protiv Portugala ga svirnu. Pljunuti.
Popasli šesticu.
Moj Pradjed Toman bi rekao Nemerete bit prezerentacija kad dolazite iz nike zemlje.
Rezultat nije realan. Ponižavajući je.
Da je Reprezentacija Bosne, i sve oko nje, „stručnjaci“, sufleri, javnosnici, novinari i sam Sušić... imala više realnosti, odmah pošto su dobili Portugal, u Lisabonu bi puno bolje prošli.
Ovako, budale su odmah izašle sa tezom da neko forsira Portugal, da su u pitanju pare, da je sve protiv Bosne, a ne samo Četnici. Pa su, onda, odredili da se igra u onom zukvištu u Zenici. Što je trebalo da isprovocira Ronaldince i da im natrpa mrežu. Pa su, onda, prognozirali i kurčili se kao da su prošli samo još slika nije stigla.
Trebalo je od početka biti uljudan i realan. Danas bi, možda, bilo 2 : 1. I ostao bi utisak da se mogu nositi sa evropskim timovma iz gornje klase. Ovako, ostao je utisak da je to trećerazredna selekcija Lišnje, Maoče i Izbrđa, pojačana Dijamantom. I ubila je u pojam sve ove fudbalere. Sljedeći put kad izađu na teren u igri za Vašu Reprezentaciju biće ih, prvo, sramota, drugo, nedostajaće im samopouzdanja, treće, moraće da traže ponovo i sebe i kolektiv. ITD. To ubija i fudbal i igru. Oni nisu tim koji igra srijeda, nedjelja pa se brzo i lako oporave.
Žao mi je onih navijača koji su pod tom kampanjom nerealnosti otišli na kraj Evrope, u Vukojebigal, da glođu mudanca od muke.
Ova ekipa Vaše Reprezentacije jednosatvno nema domete koje ima portugalska. Nema moć da odigra igru po narudžbi ili na neki određen rezultat. Nema mentalnog kapaciteta da stekne samouvjerenost i da bezobrazno primijeni sva svoja znanja i mogućnosti, koja su i tad znatno niža od protivničkih. Nema mogućnosti da odigra klasični bunker čekajući neku kontru. Ima tu nekih igrača koji igraju u Evropi, ali ne u takvim ligama niti su takvog kapaciteta kao pet, šest igrača Portugala. Vaša Reprezentacija nema kreativno pogonsko jezgro. A i Vaši Novinari još operišu sintagmom Kreator Igre Na Sredini terena. Odavno je prevaziđena Sredina Terena i jedan Kreator Igre.
Da se sve to uzelo u obzir, realnost, tako neuobičajena u Saraju i Bosni, izvan Republike Srpske i Hercegovine, ne bi dozvolila da mnogima u slučaju Na Pobjedu, balega miriše na ljubičice.
Drago mi je. Mada ne volim Ronalda.