понедељак, 3. октобар 2011.

BALKANSKA ISLAMSKA KOMINTERNA
Muazuki, Muamer Zukorlić, Sandžaklija, inače ambasador, lični izaslanik i visoki predstavnik Efcerića za istočni, prljavi i zapušteni, nacionalno i granično, Balkan, uputio je u posljednje vrijeme nekoliko obznana, proglasa i dekreta, u stilu nekadašnje Moskovske Kominterne, partijske bugarske drugove trebate primiti i s njima potpisati ovo ili ono, na primjer, naređivali su iz Nadmoskovlja, što se ima tumačiti ne kao eksces Muazukija nego kao uspostavljanje i početak djelovanja IKM na DZT, Isturenog komandnog mjesta na Davno zauzetoj teritorijiu, pod vođstvom Reisula Cerića.
Muazuki je odaslao, putem dzamijaba@klanjanje.net, političke mreže koja obuhvata vjerske objekte i običaje, glas da se muslimani, po Zukorliću, Bošnjaci, ne odazivaju na popis življa u Srbiji jer su popisna ćageta na ćirilici. Zbog čega će Beograd tri dana imati proljev na obalama Save i Dunava i onda će morati uvažiti Bošnjake Srbije i s njima ravnopravno razgovarati na temu: Sto džamija u Beogradu – sto crkava na Sandžaku.
Istovaktno, Muazuki je poslao odaslanje u Makedoniju. Ono je otišlo i iz Sarajeva, od Cerića, BANU i Tunje lično, gdje je makedonskim Bošnjacima naloženo da se popisuju iako je vo bjr Makedonijata pismo kirilica, i da se upisuju na vjernici islama a nacionalnosti bošnjačke.
Očekujem slične upute i za Bošnjake Mauricijusa, Tasmanije i Djevičanskih ostrva.
Taj FUB, Fermanski Ustroj Bošnjaka, u skladu je sa demokratskim promjenama po obodu Evropske unije i ima se uknjižiti kao priprema za euintegracije.
Ja, pak, kao nastrani posmatrač, posmatrač na strani, mogu zaključiti da su dva procesa kod muslimana paralelno povezana i uslovljena. Jedan proces je Opšta konfuzija u političkoj artikulaciji a drugi proces je Opća konfuzija u vjerskoj politizaciji.
Kako Zlaja, Sule, a ranije i Sile, gube političke kompase, nakon izgubljenog rata u Žrtvi mira za BiH, tako kompas gubi i rukovodstvo IZ pod rukom Efcerića.
Gubitak tih kompasa ide preko leđa muslimana, ni krivih ni dužnih ni konsultovanih. Njih se jednostavno upotrebljava kao živinčad. Ajd tam, ajd vam. Ni Slobodinci nisu tako uspjeli sluđivati Srblje velikim budalaštinama tipa Serbija do Aljaske.
Znao sam za neke takije, dobrojtroćaršijonasvećetirstrane i slično. Ali nisam znao za trostranost te vjerske politike rukovodstva IZ. Tri različita stava i tri različita fermana o popisima u BiH, u Srbiji i u BJRM.
Kolikogod izgledalo zanimljivo i amaterizovano, dvije činjenice treba shvatiti krajanje ozbiljno. Tu o IKM u Sarajevu i tu o Zulibanizaciji Sandžaka.