субота, 17. септембар 2011.

UGOVOR ZA KRUMPIR SALATU
Evropska Unija poslala je, putem nekog vojćeha, Ugovor Hrvatskoj o pridruženju.
Taj ugovor će koštati balkanski region, kad tad.
Ostatak Balkana vjerovatno će biti u razmatranju i ugovaranju tek kada Italija, Grčka, Irska, Španija, Mađarska, postanu finansijski raj a Kosovo bude sjedište Nato pakta.
Evropa, a i Amerika cijela, pošto Amerika igra ulogu agitpropa ta evropske integracije da bi ova igrala ulogu reklamnog agenta za ulazak u Nato, otkrile su sada da je raspad Jugoslavije bio Koncept i da u tom Konceptu neke narode treba jednostavno dugotrajno da se izbriše a u međuvremenu će biti permanentno depresirani.
Hrvatskoj svaka čast što je dobila Ugovor. U je u, bilo na početku, bilo na nekom drugom mjestu u riječima. Pa i kad je samo.
Ali nemoguće je izbrisati činjenicu da ona ničim nije zaslužila taj ulazak. A njen ulazak, sa pratećim tegobama, neće biti obrazac za ulazak bilo koga drugog.
• Zemlja je opterećena dugovima i korupcijom i samo se čeka kad će u Hrvatskoj grčka da se brčka a Sanader je tek vrh ledenog brijega.
• Hrvatska je protjerala svoje srpsko stanovništvo u organizovanoj i planiranoj akciji. Nije to bio udruženi zločinački poduhvat, kako mu tepaju. Bio je to monstruozni Suvi Jasenovac.
• Hrvatska je jedan od generatora Balkanskih ratova. Učestvovala je u ratovma u BiH, barem koliko i Srbija. Švercovala oružje za BiH iako je bila na snazi zabrana od strane UN.
• Hrvatska nije procesuirala sve svoje ratne zločince. Osim estradnih.
Ostaje tužna činjenica da je za Ugovor o ulasku u EU dovoljno dati Gotovinu i da Sanader dobije gotovinu.
Hrvatska je nagrađena više od zasluga. Njeni potezi su nagrađeni a isti potezi Srbije, npr, kažnjavani su. Kada je Srbija pokušala da protjera svoje kosovare, oduzet joj je dio državne teritorije. Srbija je sve svoj zločnce isporučila ali nije nagrađena kao Hrvatska za jednog jedinog usranog legionara.
Šta će ovaj Ugovor donijeti.
Hrvatskoj neće donijeti spas od finansijskog kolapsa. Evropskoj uniji neće donijeti proširenje. To je samo katoličko proširenje. Ekonomija, demokratija, vojska, standardi... to Evropa neće pronaći. Srbiji će otvoriti oči, razumnoj Srbiji, ne Srbiji Čede, Nataše, e-govnina, Danasa... koji oči drže u čmaru.
I učiniće da neki budući rat na ovim prostorima bude mnogo krvaviji od prijašnjih, bude više vraćanje dugova nego što je to normalno, bude vjerskiji, nacionalniji i evromrzilačkiji od svih dosadašnjih.