четвртак, 8. септембар 2011.

NATURALIZOVANI
REPREZENTATIVAC
ZVJEZDAN MISIMOVIĆ
Nije jasno zbog čega se Zvjezdan Misimović ljuti na Safeta Sušića.
Mada nije jasno ni zašto je Oj Safete Sajo izjavio da ne bi igrao za Konjanike, da li se tako zovu reprezentativci Bosne, kad bi tako malo igrao u svom klubu, a pozvao je tog koji malo igra. I na kaju ga uveo u igru. A Zvjezdan ga metno. I vikno mu.
Zašto bi se ljutio kad je Sam pao, Sam sjeo na klupu.
Otkako Konjanici igraju u Zenici, jasno je da je Vaša Reprezentacija jednonacionalna. U tišini traje čudna kombinacija ignorisanja i nepozivanja pripadnika drugorazrednih nacija u BiH. U javnosti nema slučajeva odbijanja reprezetativnog dresa ali nema ni javnih poziva.
Reprezentacija je rezervisana za Naše Dijamante. Radi prividne multietničnosti, selektori raznih selekcija su raznonacionalni.
Zvjezdan Misimović ne mora sve te relacije da zna. Ne mora da zna da je prejevtino dopustiti sebi poniženje samo da bi neki menadžer mogao da telali, kad ga prodaje, da je reprezentativac. Ako je Reprezentativac Bosne neka referenca, onda Jebi Ga. Ne mora Misimović da zna da je i njemu, kao i drugima u Vašoj Reprezentaciji, namijenjena uloga Čika Jovana, Divjaka. Iskoristiš dok treba i odbaciš. Kulisa. Draperija. Ne mora da se pita zašto Sufederalci, Hrvati, ne igraju za Vašu Reprezentaciju.
Ali bi trebalo da zna da je on Posljednji Srbin Na Bosanskohercegovačkoj Klupi koja nije Optuženička.
Zbog toga bi morao da časno odbije učešće. Dok još ima svrhe.
Inače će ga potpuno poniziti.