субота, 24. септембар 2011.

I MIRA FURLAN S PEDERI
E, jebi ga.
Nekad lijepa Mira Furlan, kad je i Slovenija bila mnogo ljepša, kad je bila u mnogo ljepšoj uniji od današnje, kad sam ja bio malad i lep i tolerantan pa volio i lepe žene ružnog lica, uputila je pismo, ubimeneznamkome, povodom otkazivanja nove tronožne hodaljke ulicama Beograda, valjda, u Paradi Njega Do Nosa.
Dobro, razumijem. Za te marginalne skupine prirodno je da se bore marginalci. Tako skreću pažnju ne na njih nego na sebe. Razumijem i opšte priče o žrtvi koja se proglašava krivcem jer remeti red stavri, fura Mira.
Ali kad Mira Furlan kaže da su tako radili i nacisti kreirajući koncentracione logore, jer su Jevreju remetili red stvari, zaključujem da je mozak Mire Furlan mnogo brže venuo od guzice joj i bedara.
To je neki novi svjetski val. Srbija je nacistički koncentracioni logor, šta li.
Ali ako stvar uozbiljimo, zaista nikome nije palo na pamet da pedere užiči u logore. Ne bi ih bog izrastavljao. Bila bi to čudna pantljičara, pantljičara čmara i uda, do u beskraj. Društveno su najkorisniji kada su po dvojica.
A još ozbiljnija stvar za uvenuli mozak Mire F. Kako se niko ne bori za ljevake. One koji pišu lijevom rukom. I šakću ga lijevom rukom. Zašto postoji samo Desanka Šakić. Kako se niko ne bori za društvene skupine koji se drže za dugme kad vide dimjačara. Ili za one skupine koje su operisale koljeno i kuk. Ili za alkoholičare. Parada Alkosa.
Otkud samo pederi da imaju prava.
Na kraju Pisma Preko Glave, Mira kaže Gej parada je korak na putu do društva u kojem će sve razlike biti ne samo tolerisane, nego poštovane i oberučke prihvaćene.
Takvog društva nikada u istoriji nije bilo i neće ga ni biti jer će to biti kraj civilizacije.
A moje razlike ne diraj ni jednoručke.