среда, 16. фебруар 2011.

ODE DRŽAVA U 3LPM
Svjetska poštanska unija dodijelila poseban kod Poštama Srpske.
A izvjesni Mirness Ajanović iz stranke BOSS, to je Bosanska Stranka, zavapio kako je to protivdržavna djelatnost, kako su svi znali da se radi protiv Države, naročito oni u Agenciji za poštanski saobraćaj, kako svi šute o tome, te, velike stranke bošnjačke, kako su licemjerne.
Ako je Mirness shvatio da je mnogo veća opasnost u poštanskom kodu nego u nepostojanju državne imovine za koju se zalaže Haris Zabih, situacija je krajnje ozbiljna. Dejtonski sporazum je na probi. Država je na probi. Funkcionalnost Državnih institucija je sudbonosno na raskrasnici.
Poštanski kod za Republiku Srpsku je potpuno logična posljedica raspada SFRJ, rata u BiH, Dejtonskog sporazuma i nakon toga ustanovljene sklopljene naseobine. Da li je neko zaboravio da smo se, u prvoj Dodikovoj vladu izborili za poseban predbroj mobilne telefonije, o65.
To što je Sarajevski Politički Krug lagao o Državi, Bošnjacima, Hrvatima i nekim neopreznim Srbima, uz sufliranje visokih predstavnika, i samom sebi, to je prepoznatljiva osobina balkanskog življa, od Slobe Nikonesmedavasbije do Franje Stoobitelji.
Sarajevski politički krug je imao još jednu koperfildovsku iluziju. Formirati što više Državnih Institucija. Dobronamajerni Srbi su ih prozvali Zajedničke. A Srbi se u svakom zajedništvu zajebu do balčaka. Mislili su, bošnjački političari, svi redom Age Čabarlije, da će mnoštvo agencija stvoriti Državu. Samo ih je potrebno nazvati Državne agencije i samo je potrebno formirati ih što više.
Eto im sada Agencija za poštanski saobraćaj. Zalud sve, kad je najefikacija Agencija za međe. Iako nije ni formirana.
A moram da priznam da je bilo i naivno, od strane tog Kruga, nadati se da će Državu stvoriti Ešdaun, Silajdžić i Tihić. I da će uvijek na vlasti kod Srba biti Nudiguz Čavić i Nudiguz Ivanić. Na Ale, na Pedi. Jel Ale, jest Kapetane.
Molim Aleksandra Džombića, predsjedatelja Vlade Samostalnog Poštanskog Koda, da požuri sa tim obilježavanjem, trasiranjem i geometrisanjem Granica Republike Srpske.
Može se dogoditi da Sarajevski Politički Krug prvi uđe u posao. Da se obezbijedi to Bosne što je ostalo. Jer, kod po kod...
Molim braću Hrvate da počnu slati dopisnice i razglednice iz Hrvatske Hercegovine, Srbima, na bilo koje ime. Bez pošte nema koda a bez koda nema samostalnosti.