недеља, 29. август 2010.

NUDIGUZI I POTOPNICI
skica za opijelo opoziciji
NEPOVJERENJE U REPUBLIKU SRPSKU. I SATANIZACIJA.
Opozicioni konglomerat u Republici Srpskoj preduzeo je nekoliko očiglednih akcija i lansirao nekoliko stavova koje sugerišu jedinstvenu dijagnozu: riječ je o ukopnicima Republike Srpske:
• Oni, PDP, SDS, DPČ, ispoljavaju i demonstriraju nepovjerenje u Republiku Srpsku i njene institucije.
• Oni su sudovi i presuđivači bez tužilaštva, optužnica i istrage.
• Oni satanizuju Republiku Srpsku i njene instuicije i projekte, jednako kao Zlatko Lagumždija, Bakir 60, Gregori Brč i ostali mrzitelji Republike Srpske.
Više im nije dovoljan sarajevsko-lukačev recept da se nakon završetka zgrade vlade, zgrade televizije, autoputa... proglasi kriminalizacija. Sada se, u skladu sa inovacijama i opštim napretkom tehnologije, kriminalizacija proglašava odmah, dok se tinta ne osuši. Tako je kriminalizovani Pedepe, danas dobio izliv svojih lopovskih gena u mozak, prisjetio se svog kriminala u sektoru oblovine i bankarskom sektoru, ta dva sektora su kompatibilna zavisna, kao i kilogram teletine i litra mlijeka, npr, koliko je cjepanica, bukova, toliko je i banka, kristalova, takozvani zavisni tečaj cijena, pa, Pedepe, izjavio da je potpisivanje ugovora o koncesiji za put BL – DO, sa slovenačkom firmom, oaza kriminala za uski krug ljudi. A poznato je da se ugovor o koncesijama dogovara na stadionu, uz potpise svih gledalaca, redara i onih koji prodaju kikiriki kokice.
Onda je DPČ, partija Dragana i Čavića, podigla nadgorobni spomenik parama koje je, po njima, upropastila IRB.
A oglasio se i marginalizovani vlasnik kandidature za Predsjednika Republike, Esdees. Šta ste obećali Josipoviću. A šta je vaš Rašo, jebo vas on, obećao Bobanu u Beču.
Dakle, u skladu sa naučenim ponašanjem reaguje cijela opozicija. Ako su u prethodnom životu nekom nešto nelegalno i naneviđeno obvećavali, sada misle da to svi rade. Važnije je za Republiku Srpsku to što je ovdje došao Josipović nego sva pamet Esdeesa i svi njihovi mandati do sada. Ali, ne moram da im objašnjavam. Pedepe, Partija Do Posljednjeg Panja, ima prste u više vrsta kriminala. Zato misli da je svako ko vlada kriminalac. I da je svaki ugovor sklopljen samo zbog kriminala.
Depeče, Demokratska Partija Vitol, nosi teški kompleks svog osnivača. Pošto je sahranio svoju poziciju u Esdeesu, pošto je sahranio svoj mandat Predsjednika Republike Srpske, sada bi da sahrani i osovinsku finansijsku instituciju Republike Srpske.
Dakale, ključna činjenica je da je opozicija preuzela sarajevsko-gregorijanski odnos prema Republici Srpskoj. I nastavila ga. Sveopšta satanizacija je jedan od predstepenica zahtjeva za ukidanjem Republike Srpske.
Zato se zalaže opozicija.
To je nama naša demokratizacija dala.