среда, 31. март 2010.

AL ŽURNALISTIČKI SKOK U BiH
Građani, i otkriveni dio građanki, BiH, dosada je živio u velikom dijelu medijskog mraka. Sva sila informacija koje je emitovala globalna mreža Al Džezira, nije dopirao do građanki i građana BiH. Naročito smo bili uskraćeni za izjave Velikog Vođe Al Kaide. Ovi naši amateri, i kad puste neku izjavu, onda nemaju međunarodni ton pa ne čujemo šta čovjek zbori. Samo titl.
Sada će Sarajevo srušiti taj medijski mrak. Sarajevo, otkako je na njegovo čelo došao Al Behmen, esdepeovac.
Prvi istorijski medijski potez kojeg je povukao gradonačelnik bila je kupovina neke lokalne televizije za trista iljada marki. Sarajevske medijske sveznalice, koje znaju koja dlaka u kom Dodikovom uhu vuče direktno četničko i velikosprsko porijeklo, nisu imale pojma o čemu se radi. Digli su galamu: Što će gradu TV, Što se daju pare za propale privatne medije, Što ovo, što ono... valjda su sad shvatili da je Al Behmen NRTV Studio 99 kupio za Al Džeziru. Jer, ta planetarna mreža će gradu nadoknaditi 320.000 troškova. Tako Al Sarajevo neće štetovati a postaće regionalni centar medijske stabilnosti.
Zadovoljni smo što će Al Džezira doprinijeti velikom žurnalističkom skoku u BiH, rekao je Al Behmen. A žurnalizam u BiH je na takvim visinama da se svako usere čim pogleda dole.
Sarajevo, dakle, nije samo glavni grad BiH.
Sarajevo je projekt regionalnog centripetiranja vjere, medija i otomanske stabilnosti.
A socijaldemokratska priča Esdepea i njegova krvava borba protiv članstva SNSD u socijalističkoj internacionali, evropskim socijalistima i svjetskim i evropskim asocijacijama mladih socijalista, samo je ćaršijska prića sokačkih vizura Zlatka Lagumdžije čiji su politički dometi, i reference, proizvodnja takvih protuva kao što su Al Komšić, Al Behmen...