субота, 13. фебруар 2010.

BALKANSKA POVRŠNOST ZAHVATILA I BRISEL
Dragan Čavić, otpadnik u rangu Dragana Kalinića, ali u blagoj prednosti nad njim, uspio ih je ubijediti da mu formiraju stranku, izjavio je, na prvoj liniji borbe protiv Referenduma: Referendum je cirkus SNSD-a.
Dragan Čavić je cirkus SDS-a.
I o tome se nema šta više reći.
Osim što je čudno da DPČ, Demokratska Partija Čavić, preko svog predsjednika ne iznosi program, demokratsi i partijski, kao alternativu diktaturi širokih slojeva življa i širokom savezu koje praktikuje SNSD.
To što demokratija i partija ne idu zajedno, to ćemo ostaviti lošim arhitektima i dizajnerima stranaka u BiH, koji su i Čaviću napravili i stranku i ime.
I osim što je zapanjujuće da se Mesićevom tenologijom vica služi ne samo Čavić nego i Ketrin Ešton, veoma važna funkcionerka Brisela, koja o BiH kaže: Tamo se Srbi. Bošnjaci i Hrvati svađaju oko ustava a Dodik stalno prijeti otcjepljenjem.
To je, dakle, svo znanje koje Brisel ima o BiH?
Košto gledam: Ketrin ide na važnu sjednicu a hodnici u briselskoj palati dugi, kao vojnički u školi rezervnih oficira u Bileći. Liftovi za hodnike još nisu izmišljeni pa zvon njenih cipela odjekuje Unijom. Nailazi važni dužnosnik koji je bio u delegacijskoj posjeti BiH. Haj, Ketrin. Haj, šta ima u Bosni. Ništa, Srbi, Bošnjaci i Hrvati se svađaju oko ustava a Dodik prijeti otcjepljenjem. Fajn.
Tako BiH nastavlja svoj put zemlje jednostavne dijagnoze i krvave istorije.
Turci dođu i kažu: Jednostavno je, samo sirotinji raji uzmi trećinu i mirna Bosna. AustroUgari dođu i kažu: Samo napravi katastar i vozi šumu, usput nedaj da se zbližavaju te šumske vjere i mirna carevina. NDH dođe i kaže: Samo istrijebi Srbe i Bosna za dom spremna. Komunisti dođu i kažu: Bratstvuj i jedinstvuj i jebi zemlju koja Bosne nema.
Onda dođu stranke sa Srednjim D, podijele kame i pokolju sve, ko u klaonici peradi.
Šta ima u Bosni. Ništa, Srbi, Bošnjaci i Hrvati svađaju se oko rostfraja za kame. A Dodik. Dodik ko Dodik. Sad hoće da otcijepi Republiku Srpsku od Evropske unije.