четвртак, 17. септембар 2009.

RATNE MANIPULACIJE
Višenacionalistički ratovi u BiH, pripremljeni od strane tri troslovne stranke sa srednjim velikim D, nastali su na izvrsnom tehološkom temelju, hardversko-softverskoj platformi manipulacije prije svega vlastitim narodom.
Sjetimo se da je Hadeze BiH, ovdašnje nacionalističko gazdinstvo zagrebačke središnjice, sa izravnim ozarjem dočekalo parolu Šahovnica Na Bikavcu. Na taj način su manipulisali Hrvatima u BiH da će biti u sastavu Hrvatske i da će se pripojiti matici zemlji.
Sjetimo se Alije. On je poručio muslimanima da će za BiH žrtvovati mir. Tim je rekao, samo što jadnici nisu razumjeli, padaće vam glave ko snoplje. Tim je manipulisao muslimanima stvarajući im lažnu sliku, jer u ruci nije imao ni ražnja ni zeca, osim glava jadnika, o tome da će imati svoju zemlju, državu, islamsku republiku iz njegove deklaracije i njegove sudnice.
Sjetimo se esdeesove parole koja je poslužila kao crvena nit okupljanja Srba u pokret: Prodaj kravu, kupi pušku. Da se ne sjećamo Srbije do Vladivostoka. Tim su manipulisali Srbima i mamili ih u rat, nudeći im Državu Dinastije Karadžić.
Knjige su objavljene, već, o miniranju Starog mosta u Mostaru, sa stručnim dokazima da on nije srušen tenkovskom granatom i da je to samo snimano radi potreba montaže.
Objavljeno je mnogo savjeta raznih dobronamjernih brižnika u kojima se kaže da treba inscenirati kakav veliki zločin nad muslimanima kako bi nato-snage mogle dejstvovati po položajima Srba.
Izlaze na vidjelo podaci da su dvije velike armije u ratu u BiH znale da će civili stradati u Ahmićima, i istog dana u Trusini. Slučajno Hrvati i muslimani. Oni izmanipulisani šahovnicom na Drini i žrtvom mira za BiH.
Sada je, najednom, problem što se iznosi sumnja u istinitost svih „činjenica“ i brojki Srebrenice, u „istinitost“ Tuzlanske kapije i Markala.
Današnji narodi u BiH treba da otresu glavom i da se osvijeste.
Sve što su njihovi vlasnici radili u ratu u BiH, bila je gola manipulacija.
Ništa, time, neće promijeniti i poboljšati svoj položaj. Onih sto hiljada ljudi koji su pod zemljom ili na nebu, neće oživjeti. Ali, barem, da im ne lažu dalje i da dalje ne manipulišu sudbinom čitavih generacija.