недеља, 25. јануар 2009.

OSNIVAM INSTITUT ZA KRETENOIDE
Barak Omaba doista ima crnački posao u Americi.
Biti predsjednik svakovrsnim kretenoidima a govoriti onako zanesenjački na inauguraciji, zahtijeva neku od energija za kojima traga kvantna fizika.
Danijel Server iz insituta za mir, američkog, dabome, kaže da BiH klizi nizbrdo, da je ovdje uspostavljen nepravedni mir, ustav se mora mijenjati i to je neizbježno...
Razmatra i ideju o tome da li rado u rat ide Bošnjak. Ali nemaju potrebe, veli, Srbi klize u Srbiju a Hrvati u Hrvatsku, Srbija ne može da ratuje ni na Kosovu ni u diolini Ibra pa ne bi mogla ni u BiH i Bošnjaci bi pobijedili glat.
Takav idiot razmatra ideje kako da se prevaziđe Dejton. Jedan od njihovih planova su, tvdi, ustavni amandmani.
Bez obzira šta mislim o BiH, a mislim da je treba utemeljiti na elegantnoj podijeljenosti, jer sve što se dijeli treba da se i podijeli, i da je treba organizovati tako da radimo zajedno samo ono što nam je u interesu, sve što moramo da radimo zajedno upropaštava nas, BiH ne klizi nizbrdo. Zašto bi bila tragedija i kliz nizbrdo ako ne može da prođe Sarajevska Bosna pored Federativne BiH? Zašto bi bilo nizbrdo ako propadaju mladomuslimanski snovi o Zemlji Islamske Deklaracije? Zašto bi bilo nizbrdo ako nema ništa od jednovjerske, unitarističke i državne države? Zašto bi bilo nizbrdo ako propadaju ideje zeničkih zatvorenika o jednoj naciji i jednom jeziku?
Nije ovdje nametnut nepravedan mir.
Ovdje je nametnuta cijela država. Svaki put iznova moram podsjećati: da se prije Dejtona demokratski pitalo teritorije, ne Srbe ili Hrvate, da li bi ostali u BiH ili bar u lego odnosu u BiH, svi bi se izjasnili da ne bi.
Šta je onda nepravedno u BiH, osim same BiH?
Ali, u redu, nije lako izaći iz države a nije lako ni ući u državu, kad se kome prohtije. Istorija ima svoje prilike ali nema tacnu pa treba čekati.
A rat? Bošnjaci nisu htjeli ići ni u prošli rat. Njima je rat nametnut kao i Srbima i Hrvatima. Njihov rat je trebao da donese tu jednovjersku novonacionu i novojezičku državu. Srpski rat je trebao da spriječi novi Jasenovac koji je najavljen vezivanjem šahovnice i mirnodopske zastave Esdea (neki drugi srpski ratnici trebali su da donesu Karlovac i Karlobag a ako ne donese – jebiga. Barem su Sloba i Orkestar Budala učestvovali u istoriji). Hrvatski rat je trebao da donese Neovisnu Državu Hrvatsku ali ne ovdje, nego kod Franje. A s njima šta bude.
Vrhunsko je poniženje da ćoravi i klempavi stručnjak institituta za mir sere o ratu za jedan narod, makar i balkanski.