понедељак, 6. фебруар 2023.

 

КОЛИКА ЈЕ
МУСЛИМАНСКА ТРЕЋИНА
У БОСАНСКОЈ (МУСЛИМАНСКОЈ)
ИГРИ РАЗЛОМАКА

 
Кадгод се помиње Босна, Босански, Пробосански, Босанска Држава, Босански Језик, Наша Држава, Држава БиХ... ради се о нечему што се сматра муслиманским.
У тој тоталној унитаристичкој, неоосманској, западној територијализацији, која се концентрише као Нацистички Терироријализам, муслимани у БиХ, њихов ПВК, Политички Вјерски Круг, потпуно су заметнули и сметнули реалитет о томе шта је БиХ, колика је БиХ, чије је шта у БиХ, колико их је, њиха, у БиХ... и, на крају, а најважније, шта је муслиманско у БиХ.
Прошле године сам писао о том егзистенцијално-семантичком проблему у валовитој и пихтијастој муслиманској представи о БиХ, Дејтону, Нацији, Држави и Територији.
Моја главна теза, била је да СМК, Сарајски Муслимански Круг, мора да схвати да у БиХ има само Трећину.
Немају БиХ ЈКЈ. Један Кроз Један.
Некидан Бакир Изетбеговић каже, Они хоће нас да сабију у Једну Трећину.
Не мислим да Бакир чита моје текстове.
Али је његов нереални унитаристички неоотомански окупацијски ум, дошао у ситуацију када мора да удари главушом о чињеницу.
Најбоље је тај њежни захват извести у времену када губиш Власт.
Та муслиманска самоопсјењујућа ситноићарџијска политика, подигнута на ниво БиХ, ЕУ и Пет Амбасада Запада, од почетка, од потписа Дејтона у Паризу, не може да схвати да у Федераицји БиХ има Половину. Другу Половину имају Хрвати.
Јок. Они сматрају да је Федерација муслиманска. Да муслимани имају Хрвате, да су Хрвати њихови. То петнаест година показују преко Комшића.
Даље. Не могу да схвате да на нивоу БиХ, имају Трећину. Муслимани сматрају да је БиХ муслиманска. Јер су муслимани већина. Држава је муслиманска. Муслимани су жртвовали Мир за БиХ. Да би била  Мирза БиХ.
Република Српска је ту грешком. Чекамо, само, да је поништимо и да Срби оду. А на Дрини да добро отару опанке.
Аритметика, међутоа, стоји друкчије.
Босна и Херцеговина је један велики непостојећи, незавршени, дакле, нејасни, нерјешиви, Разломак.
Она је, са дејтонским унутрашњим границама, и дејтонских Уставом, прије Одломак, него Разломак.
Егзистенцијално питање БиХ јесте, Да ли ће муслимани прије схватити да су Разломак, Једна Трећина, или ће Република Српска кренути у Одломак.
Садашње стање, које Конаковић карактерише оптужницом за Бакира и СДА, да су утицај муслимана сабили испод Једне Трећине, вуче на страну Републике Српске.
И тако треба чинити.

Нема коментара: