недеља, 28. јануар 2018.

ШТА ЋЕ
ДВА БАЛКАНСКА
КУКАВЦА
КОД ЕРДОГАНА

Балкан је, увијек, празан Политике и пун Крви.
Плачипиздно глуматање Политике у Србији, и углађено политиковање под наспрејаним стезником за дупе, које практикује Чоки Коли у Хрватској, само су најновији докази овој константи.
Не постоји Национална Државна Политика на Балкану.
А, онда, не постоји никаква Политика на Балкану. И са Балкана.
То што су неке нације и паранације, искамчиле државе у процесу Распада СФРЈ, никако није њихова заслуга, нити могућност.
Послије уозбиљушеног посјета Чоки Коли Ердогану, тамо ће се запутити два актера Каменолома у Сребреници. Бакир и Вучић.
Полуслужбено је саопштено да ће се разговарати о брзој цести Београд Сарајево.
Могли су саопштити и да ће Београд и Сарајево градити заједнички Аеродром. Јер стварне теме у том тројцу нема.
Чему онда представа и ко ће у гардеробу Балкана отићи без гаћа.
► На релацији Београд Сарајево, српско – муслимански односи нису тема нити су проблем. Чак и да Бакир и Ердоган проблематизују односе Срби – Бошњаци у БиХ, ништа се на том скупу не може ријешити, осим да се заоштре односи Београда и Сарајева и Сарајева и Бањалуке. А да Вучић добије још једну цртицу издајства.
► Бакир у свим варијантама губи. Јер ће његови, код куће, проблематизовати сумњу о чему се он договаро са Вучићем, иза леђа јавности. Бакир, дабоме, мисли да је то велики државнички потез. Као што то мисли и Вучић. Ако би Бакир то тако окаракатерисао, Вучић би одржао и заједничку сједницу Владе Србије и скупштине општине Калесија. Само да би био државник и фактор мира.
► Ердоган добија највише. Након доласка Хрватске на ноге, долазе  му ова двојица. БиХ и Србија. Турска учвршћује своју сјенку на Балкану.
При чему и овдје Бакир може помислити да ће Турска стајати иза Сарајева. Што није реално. Јер Турску не занима да се закопа у аутистично и усамљено Сарајево и тако против себе има све остале. Турску занимају балканске координате.
► Вучић, пак, овим даље распродаје значај Србије. Јер га у свој круг увлаче један диктатор и један непотист из Чадора. Чиме је Вучић, а и Србија, опет доспио на маргине. Маргине Балкана. Након Кинеза и Јпанаца, који су дошли у Београд, Србија би требала коначно да схвати да не треба да се зајебава са Лепу у фризерском салону и да је пусти нека се фићука својим ситњаријама.
► Република Српска не може бити равнодушна ако Београд и Сарајево било шта раде заједно. Она из тога никада неће имати користи. Вучићева Србија може, у одређеним околностима, да буде опаснија по Републику Српску, од Сарајева.