субота, 23. децембар 2017.

ОД ЧЕГА СЕ
САСТОЈИ
ОПОЗИЦИЈА

► Ко неког напада јер је на нишану зато што је Власт, што је неко и нешто, што он није с њим, болестан је.
То је посебна врста колективне болести која је толико атомизована да се не може искористиоти као колективитет нити за било шта друштвено и политички важно и продуктивно употријебити.
Та болест се састоји од појединаца.
Који имају вјечну потребу да у нечему изађу на велику сцену, да се покажу, да дају себи важност која им не треба и која никоме ништа не значи.
Када је пропао Самоуправни Социјализам, ти људи су, једна од обимнијих подврста, масовно почели, умјесто Бога, да псују Тита.
Ти Људи су Против и никад нису За. Или су случајно и погрешно За.
Ти Људи су Против јер је Он тамо а не зато што су Они овамо.
► Ако неко напада Власт, или неког важног, јер жели да је промијени, не размишљајући да ли има боље Власти, и бољих Политичара, са изговором да од ових нема горих, дио је болесту Друштвена Чопоративност.
У Чопору је, код животиња, мало гладних.
Глад је сама потреба за Чопором.
► Ко напада Власт да је руши, он руши и све око Власти.
То су савремени Револуционари без конспирације, јавни рушитељи, ријалиташи, друштвени циркусанти, уличари, стритери. Револуционари без Идеологије. Умножене курве којих је превише за један угао, па се размиле по улицама и трговима. Слабо плаћени Мајданџићи.
Воајерски Садомазохисти.
► Коме је основни покретач Завист, због које је, скривајући је, увијек против оног горе, оног тамо, оног бољег, обног ко нешто ради уопште, и увијек жели да то сруши да би он дошао на то мјесто, уз повике Колико има бољих и паметнијих да раде тај посао, тај је неизљечиви деструктор, тихи и спори Рак који разара и себе и Друштво, и Државу, и Нацију.
► Ко не излази на Изборе, ко пролази поред Политичких Странака као поред Турског Гробља, кога не занима Политика и неки јавни ангажман, није ни против Власти ни за Опозицију.
► Ко се бори за свој Програм Напретка, за своју Идеју Бољег, ко људима прича о томе а не о себи и њима, ко не помиње рушење и ко није на туђим јаслама, коме рог није припет за предњу ногу, тај је прави Опозиционар.