четвртак, 27. јул 2017.

РАВНОПРАВНОСТ
БОСАНСКОГ ЈЕЗИКА
У СРПСКОЈ,
ИСТО ЈЕ ШТО
И ОНОМАДНА
ОТОМАНСКА НАЈЕЗДА
НА СРБЕ

Има питања на која политичка, стручна, медијска и свака друга Јавност у Српској, не реагује довољно, одговарајуће или не реагује никако.
Такво питање је и Босански Језик.
БПР, Бошњачка Политичка Раја и у Сарај Чадору и у Републици Српској, стално тражи Равноправност Босанског Језика.
При томе се користе мање досјетљиве тактике и жаловитији начини утицаја на Јавност и Свијест. А не преза се ни од кориштења дјеце.
Бошњаци, муслимани и БПР, могу да свој језик назову како хоће. Иако говоре Српским Језиком. На Српском Језику су прешли на Ислам, на Српском Језику су рођени, на Српском Језику ће се и на ахирет преселити.
Мада бих им предложио да пријеђу на Турски Језик. Да и други и они, знају на чему су.
Није могуће, међутим, било коме другом, наметати назив свог језика.
Па то не чини ни једна Њемачка, нити било ко други.
Захтјеви да се бошњачким ученицима у књижице и свједоџбе Републике Српске, уписује Босански Језик, не говори о равноправности Људи.
Они имају Територијали Циљ.
БПР жели да заузме Територију Републике Српске.
Пошто је Република Српска држава, и то Држава Српског Народа, по Дејтону и Дејтонском Уставу, БПР жели да у једној независној држави, овај пут у језичком смислу, јер Језик није међу десет надлежности заједничких институција БиХ, уведе два језика. Што нема нигдје.
Таква формула се покушава издејствовати у Македонији. И издејствоваће се, али ће то значити или подјелу или предају Македоније.
Стога је Захтјев за равноправношћу Босанског Језика у Српској, најцрња окупација Републике Српске.
На њу се мора свакодневно реаговати.
Напримјер. Законом који ће обавезати МУП Српске да код сваког издавања Личне Карте аутоматски уписује Држављанство Српске. А не да то буде слободна воља.
Јер. Држављанство Републике Српске стоји и у Дејтонском Споразуму.
Дакле. Бошњак који добије ЛК, и живи у Српској, аутоматски добија и Уставно Држављанство. Онда, аутоматски, нема право на Босански Језик. Али може да еглени шњиме.ба.