петак, 14. јул 2017.

ЕСЕНЕСДЕ МОРА
ОЗБИЉНО ДА ОДГАЈА
И ШКОЛУЈЕ
МЛАДЕ СРПСКЕ
НАЦИОНАЛИСТЕ

Да нам се не би из Великог Србовања, као што је било Есдеесово, излијегали Мектићи и Шаровићи.
Онемогућавање Босне и Херцеговине да потпише Уговор о Транспортној Заједници Југоисточне Европе велики је потез Републике Српске.
Велики је корак за Дејтонски Споразум.
Али је мали корак за Српски Државни Национализам.
Јер је Трио ШАМЕЦ, Шаровић, Мектић и Црнадак, национално пичкарски пропустио да покаже Српство и упита Српску за Национални Интерес у том сегменту. И да га уважи.
Дакле.
То је добра Владина зајебанција према Савјету Министара, према БиХ, према Савезу За Промјене, према ЕУ, однсно Европској Комисији.
Али то Републици Српској није довољно.
Није довољно да се Влада Српске, било која и било чија, појављује као Ватрогасац.
Јер је то знак одсуства Националне Свијести, одуства Механизма и Система, којег Сазаповци, ШАМЕЦ и други, намјерно нису хтјели да уваже и искористе, и јер је то ризик да се Република Српска проскрибује и таргетира.
Срби Дивљаци.
Стога је Национални Интерес Српске најзаштићенији када се на њега мисли сваког дана у сваком поглед, на најмањој тачки и у најранијој фази.
Есенесде је у обавези да школује и његује Младе Српске Националисте.
Јер, Есдеес који је, на почетку, имао апсолутни монопол на те школе и одгајалишта, почео је да троши своја задња Рудишта Српства.
Значи, нема ко други осим Есенесдеа.
То се ради на два начина.
Кроз Страначку Организацију, политички и национално.
И кроз Високу Школу Државне Управе Српске, стручно и рационанлно.
Ако немаш то двоје, у државну управу, за важне српске националне послове, улазе ти Плаћеници и Лезбијке, као у Србији, или Издајници и Пичке, као у Сарајеву.