недеља, 25. јун 2017.

УПСДМ - РВ 1
УНИВЕРЗАЛНИ ПУЊАЧ СПРЕЈ ДОЗНИ - РАЈКО ВАСИЋ 1
ПОЗНАТ КАО РАЈПРАШЊИКОВ

 ПОТРЕБНО ЈЕ НАПРАВИТИ ДОВОЉНО ЧВРСТ ОКВИР, СТАБИЛАН У ПОСТОЉУ, ЈЕР МОРА ДА ОТРПИ СИЛУ ПУЊЕЊА БОЈЕ У БОЦУ ПОД ПРИТИСКОМ (ПРАЗНА ДОЗНА ЈЕ ПОД ПРИТИСКОМ). ТО МОЖЕ И ОД МЕТАЛА АЛИ САМ ЈА КОРИСТИО ОТПАТКЕ ДРВЕТА И МАЛО ОЈАЧАО МЕТАЛНОМ ТРАКОМ И УГАОНИЦИМА. ТИПЛАМА, ДАБОМЕ.
 ТОКАР МОРА ДА УРАДИ ПЛАСТИЧНИ КЛИП (ИНДУСТРИЈСКА ТВРДА ПЛАСТИКА) КОЈИ ИДЕ У ЦИЛИНДАР У КОЈИ СЕ СИПА БОЈА ПРИЈЕ ПУЊЕЊА. ТОКАР МОРА ДА УРАДИ И АЛУМИНИЈУМСКИ ЦИЛИНДАР КОЈИ НА ДНУ ИМА МАЛУ РУПУ И ПРСТЕН ОПРУГУ НА ВРАТУ КОЈИ УЛАЗИ У ТИЈЕЛО ДОЗНЕ, КАДА СЕ СКИНЕ ПЛАСТИЧНИ ПРИТИСКАЧ ЗА СПРЕЈАЊЕ. У ОВОМ СЛУЧАЈУ, КЛИП И ЦИЛИНДАР ОБАВЉАЈУ ФУНКЦИЈУ ПРСТА И ПРИТИСКАЧА ЗА СПРЕЈАЊЕ, С ТИМ ШТО КЛИП НЕ ДА ДА КОМПРИМИРАНИ ВАЗДУХ ИЗ ДОЗНЕ ИЗАЂЕ ВАНИ ВЕЋ, ВЕЋИМ ПРИТИСКОМ НАБИЈА БОЈУ УНУТРА.


 ТО СЕ ПОСТИЖЕ ОБИЧНОМ МЕХАНИЧКОМ ДИЗАЛИЦОМ, А МОЖЕ И ХИДРАУЛИЧНА. МЕНИ ЈЕ ОВА ОСТАЛА ОД СТАРОГ ЏИПА НИСАНА. ДИЗАЛИЦА ПОДИЖЕ ДРВЕНУ ПЛАТФОРМУ НА КОЈОЈ ЈЕ ДОЗНА А ПЛАСТИЧНИ КЛИП ДОДИРУЈЕ ГОРЊУ ДРВЕНУ ПРЕЧКУ И БОЈУ УБАЦУЈЕ У ДОЗНУ.
ПОТРЕБНО ЈЕ ИМАТИ ВРАТАШЦА ОД ПЛЕКСИГЛАСА, У СЛУЧАЈУ ДА БОЈА ПРСНЕ ПОРЕД КЛИПА, ЦИЈЕЛА ВЕРТИКАЛА СЕ ОБОРИ ИЛИ, ШТО ЈЕ РИЈЕТКОСТ, ПРСНЕ ДОЗНА.
ПРОБЛЕМ ЈЕ НАБАВКА ПРАЗНИХ ДОЗНИ ПОД ПРИТИСКОМ, ПО НАБАВНОЈ ЦИЈЕНИ. АЛИ ПРЕДНОСТИ СУ ВЕЛИКЕ ЈЕР СЕ МНОГО БОЈЕ У КАНТИЦАМА, АКО СЕ ЧЕСТО КОРИСТИ, УНИШТИ ОКСИДАЦИЈОМ И, АКО ЈЕ ОСТАЛО ЈОШ МАЛО, БАЦИ. ПРЕДНОСТ ЈЕ И ФИНИЈИ НАНОС СПРЕЈЕМ, ПА ТАКО И ШТЕДЉИВИЈИ, А И МОГУЋНОСТ МИЈЕШАЊА БОЈА.