недеља, 8. јануар 2017.

НИШТА ИНЦКО,
ЗА БИХ СУ
ПОГУБНИЈЕ
ДВИЈЕ АМЕРКЕ

Жизел Вилц и Морин Кормак.
Чангризаве бабе, понашају се у једној држави, посве приватно и у складу са типским карактерним особинама.
Амбица Кормак је Вегета Џенерал Милса.
У све се мијеша. За њом не требаш солити.
Ова друга, плавуша, Жизел Вилц, америчка је генералка и командује штабом НАТО снага у Сарају. Који је некад био Караван Сарај а данас је спао на то да му ту столује Нато.
Генералка Виц, дајем јој надимак, једним потезом је, вјероватно по наговору Амбице Кормак а по апелацији Синба Кира, срушила све шансе за било какво разумијевање Срба и Републике Српске према Нато Пакту.
Срочивши пар реченица о забрани да иједан припадник Оружаних Снага БиХ, учествује у Бањалуци, у Деветом Јануару, против кога је Амбица Кормак била и прије него што је дошла, и која сада, преко својих медијских ваза и аваза, покушава да спинује како се Трампов позив Обаминим Амбасадорима не односи на њу, Генералка Виц је навукла на себе непотребну мржњу, као и одиозност према Нато Пакту.
Непотребну. Јер  то са Република Српска Пуком, чиста је политичка сарајевска прича. Покушај Унитаризације из Бакир Чадора. Нато Пакт, ако мисли озбиљно, не треба да се петља у интерне односе.
Ну. Како Вилц и Кормак имају вишка слова, тако имају и вишка важности. Вишка Одлука.
Додик је једва дочекао да изјави да је Неутралност трајна оријентација Српске.
Република Српска ускоро треба уприличити институционалније одбијање Нато Пакта.
Јер је то важан корак за Опстанак Српске.
Те аждаје које су положаје Војске Републике Српске бомбардовале, а муслиманима бацали храну и муницију, нису преко ноћи постале цикламе.
Одбијање Нато Пакта од стране Српске, помогло би и Србији, уколико би се тамо појавила здрава национална политичка снага.
У супротном, ако поклекне Српска, Србија више нема избора.

Зато, Не Нато.