понедељак, 30. јануар 2017.

ПОТПРЕДСЈЕДНИК
СРПСКЕ,
ЈОСИП ЈЕРКОВИЋ.
СУНЦЕ ТИ ЈЕБЕМ
КАЛАЈИСАНО.

А и тог Потредсједника јебала Конститутивност коју је прегласао Бакиров Инострани Уставни Суд БиХ.
У Српском Дрвару, у тој Жупанији, у Федерацији, један полицајац не може бити Србин а овдје Хрват може бити и Потпредсједник Државе.
Ну, добро.
Да не изјави нешто о Посавини и Трећем Ентитету, не бих ни знао ко је Потпредсједник Републике Српске тај Јосип Јерковић.
У Српској, код Срба, нарочито код јетрвачке, политички неталентоване Опозиције, док неуки, чуваргузни Есенесдеовци ћуте ко пичке, Трећи Ентитет се таблоидизује и претвара у инструмент деструкције Јавног Мнијења, навлачење опште мрене мрака и издаје Српске, претвара се у опасност од комадања Републике Српске и давања Хрватима свега, од Петрићевца, преко Посавине, до Земуна равног.
Ови Есенесдеовци из Власти, и Коалицајци му, требали би да Јавности чешће објашњавају Политичке Магле.
Ево како стоји ствар са Трећим Ентитетом и Републиком Српском.
● Општи Оквирни Споразум за Мир у БиХ не може се ни на који начин промијенити. Осим илегалнно, неуставно и уз ћутњу Српских Пичака из Републике Српске. А и Србије.
● ООС за Мир у БиХ може се промијенити на Конференцији Великих Сила, уз пристанак Србије и Хрватске. Али се оне неће о томе никада више састати. Као ни о некој другој овдашњој теми.
● ООС за Мир у БиХ може се промијенити само након неког Великог Рата који ће захватити и ово подручје. А осактатити и уништити барем једну Велику Силу из Дејтона и Србију или Хрватску.
● Сукладно томе, унутрашње Дејтонске Границе у БиХ су непромјењиве.
● Трећи Ентитет није ствар ООС за Мир у БиХ већ Вашингтонског Спразума између Хрвата и Муслимана.
● Трећи Ентитет је уперен против Политичких Бошњака а не против Републике Српске.
● За формирање Трећег Ентитета није потребна промјена ООС.
● Трећи Ентитет није територијална, равноправна ни уставна ствар БиХ већ питање односа Хрвата и Бошњака.
● Трећи Ентитет је само уједињење већинских Хрватских Жупанија и лоцирање избора Хрватског Члана Предсједништва у ту територију.
● Посавина је косовски појам код Хрвата. Кадгод треба да, међусобно србују, они потежу Посавину. Те ко је продао Посавину, те ко је жртвовао Посавце, те гдје су сада житељи Посавине. Кадгод треба завадити Хрвате, Сарај индукује Посавину. Кадогод треба отежати контакте српске и хрватске стране, потеже се Посавина. Кадгод треба осоклити Потурице у Српској, Савез За Промјене, маше се Посавином.
*
Жалосно је што је наше опште знање, и занимање, за Дејтон, па и Републику Српску, уопште, тако минимално и јадно.
Ми се друкчије требамо односити према Српској.
Осим што ћемо је гледати кроз унутрашње подјеле. И сваку вањску будалу користити у том аргументу. За сијање дефетизма, пропасти.
Они који морају да користе Јавности, и они који је узурпирају, а не знају ништа, требали би да схвате и глобалне и локалне трансверзале.
Републици Српској је већа опасност Потуриштво у Заједничким Институцијамам, па и нека могућа Политика Србије, од свих могућих и немогућих Трећих Ентитета.