среда, 9. новембар 2016.

АКО ДОДИК ИДЕ
У ПРЕДСЈЕДНИШТВО БиХ,
ПРЕДСЈЕДНИК СРПСКЕ
МОРА ДА БУДЕ ПУТИН

Видим. Већ су почеле расправе, лицитирања, кандидовања и самокандидовања за Предсједника Републике.
Пошто Додик нема уставну могућност да се кандидује.
У свјетлу данашњих односа и стања на политичкој сцени Републике Српске, те величине загриза и броја зуба на Сарајским Раљама, а Неман још ни изблиза није искрајчила, могу да констатујем да смо се ми, у СНСД, зајебали у вези са Додиком.
Прерано смо га кандидовали за Предсједника Републике.
Како стоје ствари.
● Српска Демократска Странка, нити њихов амбасадни цвјетни аражман зван Савез За Промјене, нема кандидата за Предсједника Републике. Дакле, нема ни кандидата а камоли некога ко то може да буде.
Они су свој српски кредибилитет размијенили за безвриједне бонове Пробосанства. Они ће још двије године да измећаре Бакиру. Јер, они то настављају и сада, док се још гласачки листићи нису ни охладили и док им се кандидати преврћу у губитничким изборним гробовима.
А све то ће Есенесдеу дати прилику да их разапне до краја. Као и Бирачима прилику да то сами разаберу.
● Нестраначки Сектор, интелектуални и јавни, нема кандидата. Не само за Предсједника Републике, већ за колико толико увјерљив оријентир у јавним, моралним и нацоналним пословима.
● СНСД такође нема кандидата који може преузети палицу и да истрчи два мандата а да не изгуби ни пет стотинки у тој штафети.
Есенесде је, током двадесет година, превише накуповао на политичкој пијаци. Нешто као Манчестер Сити, или ПСГ. А нисам баш чуо аплаузе публике, власника претплатних карата за све изборне утакмице СНСД.
СНСД нема више изворних лидера.
Остали су само Нисковолтни Дигитронци. Јер су калкулисали и приликом доласка.
● У таквој ситуацији отварају се врата Младену Иванићу Пет.
Он је зато, као веома добар ученик Енглеске Тајне Школе, одступио са мјеста Предсједника Педепеа, дистанцирао се од Предсједништва БиХ, барем театрално, интервјуитивно, те учинио отклон од Савеза За Промјене и приклон Милораду Додику, Србовању, Референдуму...
Он кани зајебати Милорада Додика и Есенесде.
Они рачунају да Додик у Предсједништву нема толико алатки у борби за Републику Српску. А и ако настави са својом досадашњом политиком Дејтонске Самосталности, МИ5 би на мјесту Предсједника Републике поништавао све то.
СНСД не смије дозволити кандидатуру Младена Иванића. А ако га неко други кандидује, треба га сатрати. Једном заувијек. Јер његова издаја Републике Српске, од Једног Рачуна ПДВ до његове мисије, коју је јавно изнио, по којој спречава да СНСД буде дио заједничких институција на ниову БиХ, као носилац највише гласова, довољна су дисквалификатура.
Иако ће Сарај и Једна Амбасада, учинити све да Додику онемогуће кандидатуру за Члана П, треба размарати ситуаицју као да је већ изабран.
Есенсде мора да размишља о Кандидату за Предсједника Републике који је спреман погинути на Путу Самосталности. А не који ће бити Господин Предсједник, Предсједник Пичка или Предсједник Фикус.